Yeni Bir Gazze Savaşı Kapıda

Yeni Bir Gazze Savaşı Kapıda

İsrail ordu komutanı, "Hedefimiz Hamas'a ağır bir darbe vurmak" diyerek daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kaçırılan üç kişiyi bahane göstererek Gazze'de büyük katliamlar yapmaya hazırlandıklarının sinyalini verdi

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimciyi bulup, ailelerine teslim etmeyi ve Hamas'a "ağır bir darbe indirmeyi" hedeflediklerini belirtti.

İsrail ordusu basın ofisinin, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan açıklamada, Gantz'ın, ordu komutanlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından, "Tek bir hedefimiz var. O da 3 gencin bulunup ailelerine teslim edilmesi ve Hamas'a olabildiğince ağır bir darbe indirmek" ifadelerini kullandığı, kaydedildi.

İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda aralarında milletvekilleri ve eski bakanların bulunduğu 150'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.

dünyabülteni