Yeni bir gazete: Milat

Zaman gazetesi bundan tam 25 sene önce yayın hayatına başladı. 3 Kasım 1986. Büyük heyecan. Sabahı zor getirmiştim. Evimizin bulunduğu Ankara Çevre Sokağı'ndaki gazete bayiinin kapısına dayandığımda gazete paketleri daha yeni açılıyordu. Zaman'ı sordum, yok dediler. Cinnah Caddesi'ndeki bayie gittim, orada da yokmuş. Birkaç yere daha baktım, yok. Nihayet Tunalıhilmi Caddesi'nin ortalarındaki bir bayide buldum Zaman'ı. Elime aldım, şöyle bir baktım, umduğumu buldum, yüzüme sürdüm, kokusunu içime çektim. Sevinçten ağlayacaktım neredeyse.

Türkiye'nin dört bir yanında benim gibi binlerce insan o sabah aynı macerayı yaşamıştı. Sadece o sabah değil ondan sonraki sabahlarda da Zaman gazetesini bulmak meşakkatli bir iş oldu. Ve biz gazetemizi öyle çok sevdik ve saydık ki, o meşakkate seve seve katlandık.

Kahire dönüşü İstanbul Yeşilköy Havaalanı'nda Milat gazetesini sorduğum iki bayiden elim boş dönüp üçüncü bayie yöneldiğimde kendimi 25 sene önce Çevre Sokağı'ndan Tunalıhilmi Caddesi'ne doğru yürüyen Hakan gibi hissettim. Ve üçüncü bayide... nihayet!

İlk bakışta sevdim Milat'ı. Samimiyetiyle, idealizmiyle, gençliğiyle, özgürlüğü ve özü gürlüğü ile hoş gelip sefa getirdi. Bu gazetede eski Zaman'dan, Yeni Şafak'ın ilk günlerdeki havasından bir şeyler var.

Başta İmtiyaz Sahibi Türker Saltabaş ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu olmak üzere bütün Milat ekibini coşkuyla selamlıyorum. Ahmet MURAT, Müfit YÜKSEL, Abdurrahim SEMAVİ, Ümit AKTAŞ, Nevzat ÇİÇEK, Fatma Bostan ÜNSAL, Nurettin YILDIZ, Yıldız RAMAZANOĞLU, Nihat NASIR, Demet TEZCAN, Kemal BELGİN, İsmail YAŞA, Adem ÖZKÖSE, Asım GÜLTEKİN, Mustafa AYDOĞAN, Yusuf ÖZKIR, Ali ÖZTÜRK, Uğur DÜNDAR (televizyonlardan tanıdığımız Uğur Dündar değil tabii), Cem SOMEL, Mevlüt TATLIYER, Bayram KARACAN, İsa TATLICAN, Bekir FUAT, Emel TOPÇU, Yavuz Selim KURT, Bülent Şahin ERDEĞER, Lütfi ARSLAN, Muttalip TÜTÜNCÜ, Samet DOĞAN, Abdürrahim BOYNUKALIN, İbrahim ŞAMİL, Selman MALTAŞ, Mahmut BIYIKLI, Şebnem Güler KARACAN, Abdullah KİBRİTÇİ, Hakan Arslan BENZER, Ayça KANSU ve Emine Uçak ERDOĞAN'ı...

Durumunuz müsaitse Yeni Şafak'ın yanında bir de Milat alın derim. Kitap hediyeli bir abone kampanyası başladı. Gerekli bilgiler için: www.milatgazetesi.com

Hayırlı olsun.

yenişafak

Bu yazı toplam 1827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar