Yemen'in Devrik Lideri Salih: Husi'leri Desteklemiyorum

Yemen'in Devrik Lideri Salih: Husi'leri Desteklemiyorum

Yemen’in devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Washington Post Gazetesi’ne verdiği demeçte Yemen’deki son gelişmeleri değerlendirdi...

Yemen’in devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Washington Post Gazetesi’ne verdiği demeçte Yemen’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Husilerin Sana’ya girişlerine yardım ettiği “propagandasının” doğruluk payı bulunmadığını belirten Salih, bu propagandanın İhvan, Sosyalist Parti ve Nasırcılar tarafından Genel Halk Kongresi’ne olan düşmanlıklarından ötürü yapıldığını belirtti.

“Husilere yardım ettiğim propagandası bu çevrelerden büyükelçiliklere, büyükelçiliklerden de ülkelerine aktarılıyor” diyen Salih, bunun bir propaganda olup olmadığının ABD, İngiltere ve komşu devletlerin istihbarat birimleri tarafından araştırılmadığını ifade etti.

Anayasa Manifestosu

Husilerin ülkede hakimiyet kurmasını devletin olmaması ve Abdulhadi Mansur’un siyasi performansının zayıf olması ile gerekçelendiren Salih, Husilerin ilan ettiği anayasa manifestosu hakkında ise “Biz bu anayasayı kabul etmedik, özellikle de parlamentonun feshi ile ilgili ciddi eleştirilerimiz var” dedi.

Diyalog

Husiler ile diyaloga devam edilmesi gerektiğini kaydeden Salih, “Diğer partilerde olduğu gibi onların da akilleri ve aşırıları var” ifadesini kullandı. 

 

İslami Analiz