Yemen'de Polis Kolejine İntihar Saldırısı

Yemen'de Polis Kolejine İntihar Saldırısı

Yemen'in Başkenti Sana'da bir polis kolejine yapılan bombalı saldırıda 30'dan fazla kişi hayatını kaybederken, 50'den fazla da yaralı var...

Yemen'de yapılan bombalı saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmamasına rağmen kaynaklar, Yemen'de devrim gerçekleştiren Ensarullah hareketine karşı saldırılar düzenleyen el Kaide'ye yakınlığıyla bilinen tekfirci grupların saldırısı olduğunu söylüyor.

Geçen hafta da Husi Ensdarullah hareketine yönelik yapılan saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlamanın kent genelinden duyulduğu ifade edildi. Patlama sonrası olay yerine intikal eden ambulanstaki görevliler ise organları parçalanmış birçok kişi gördüklerini, akademi çevresinin adeta kana boyandığını söyledi.

Polis akademisine yönelik intihar saldırısında kayıt için sırada bekleyenler dahil çoğunluğunu akademi öğrencilerinin oluşturduğu en az 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda yaralanan 50'den fazla kişi ise çevre hastanelerde tedavi altına alındı. İçinde ağır yaralıların da bulunduğu patlamada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ayrıca patlama sonrası yangın çıktığı, birçok aracın da kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, her yıl bu zamanlarda polis akademisine yapılan kayıt işlemlerinin bir haftalığına durdurulduğu duyuruldu.

Kaynak: Tevhidhaber.com