Yemen'de Müzakereler Öncesi Çatışmalar Şiddetleniyor

Yemen'de Müzakereler Öncesi Çatışmalar Şiddetleniyor

Husiler ise Suud ordusunun saldırısını engelleyerek çok sayıda askerini öldürdüğünü açıkladı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Husilerin Yemen sınırındaki saldırı girişimini bertaraf ederek 100 militanı öldürdüğü bildirildi.
Suudi Arabistan devlet televizyonu El-İhbariye'nin haberine göre, Husilerin Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Er-Rubua bölgesi hudud kontrol noktasına saldırı girişimi koalisyon güçleri tarafından püskürtüldü. Olayda 100 Husi hayatını kaybetti.
Haberde olayın detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.
Husilerin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre ise Husi birlikleri, Suudi Arabistan ordusunun Asir bölgesindeki Rubua'ya doğru "başarısız ilerleme girişimini" engelledi. Haberde, 30'un üzerinde hava saldırısı düzenlendiği ve Suud ordusundan çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, bu akşam başkent Riyad'da Husilerden bir heyetle Yemen krizine çözüm bulmak için görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.
Husi heyetinde devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih temsilcilerinin olmadığını belirten Cubeyr, "Sınır bölgesinde ateşkes sağlandı şimdi ise Yemenli taraflar arasında müzakereler yoluyla bir yakınlaşma olması için çalışıyoruz" demişti.