Yemen'de ki Cami Saldırılarını "Sünni Direnişçiler" (!)  Üstlendi

Yemen'de ki Cami Saldırılarını "Sünni Direnişçiler" (!) Üstlendi

Evet, başlık belki bıkkınlık verecek, canınızı sıkacak ama katiller sürüsünü destekleyenler bu öldürme canavarlarına "Sünni Direnişçiler" demişti...

Tevhidhaber / Haber Yorum

Aylardır kamoyunda IŞİD hakkında söylenen onlarca söz,yorum,analize rağmen akıllarda kalacak en hayret verici başlık tekfircilerin aslında terörist olmadığı onların "Sünni Direnişçi" olduğu yönündeki açıklamalardı.

Yusuf el Karadavi başta olmak üzere içlerinde Türkiyeli Tekfircilerinde bulunduğu, ayrıca"muhafazakar" olarak bilinen, gazete, tv, dergi,internet sitesi yazarları / yorumcuları IŞİD'in katliamları ve  tamamen İslam hukukunu çiğneyen eylemlerini görmezden gelerek "Sünni direnişçiler" dedikleri tekfirci taifeye destek olmuşlardı.

"Sünni Direnişçiler" olarak adlandırılan bu cinayet şebekesi hakkında yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı ümmete ne demeyi düşünüyorsunuz ?

IŞİD'in bu hale gelmesinden sonra akıllarla alay edermişçesine sözler söyleyenler ciddiye bile alınmazken ilgili haberi sizlerle paylaşıyoruz.

Yemen'in başkenti Sana'da cuma namazı kılındığı esnada Şii Husilerin gittiği camilere düzenlenen bombalı saldırıları IŞİD üstlendi.

Örgüte yakın Twitter hesaplarından yapılan açıklamada, bugün Yemen'de 5 intihar saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi. Militanlar, bunlardan 4'ünün Sana'da, birinin Saada'da olduğunu yazdı. 

Sana'nın güneyindeki Bedir Camii'ndeki saldırının iki intihar bombacısı tarafından düzenlendiği belirtilmişti. Kentin kuzeyindeki El Haşahuş Camii de intihar saldırısına hedef oldu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 137'ye yükselirken, en az 345 yaralının olduğu açıklandı.