"Yemen'de Düşman Çıkmaza Girdi"

"Yemen'de Düşman Çıkmaza Girdi"

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi dünkü konuşmasında Yemen ordusu ve halkının saldırgan ve işgalcilere karşı...

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi dünkü konuşmasında Yemen ordusu ve halkının saldırgan ve işgalcilere karşı kararlılıkla direnişini takdir ederek, düşmanın Yemen savaşında çıkmaza girdiğini belirtti.

Yemen El Mesire haber sitesine göre, Ensarullah lideri dün şehit günü münasebetiyle düzenlenen bir merasimde yaptığı konuşmada, Yemen güçlerinin saldırgan güçlere ve işbirlikçilerine yönelik direnişinin hava, deniz ve karadan olduğunu belirtti.

Abdulmelik el-Husi konuşmasında ayrıca, düşmanın Yemen'de çıkmaza girdikleri ve bu savaşın onlar için çok ağır maliyetinin olduğunu belirterek, Suudi rejiminin Yemen'e tecavüzü ve masum halkı öldürmesi ile birlikte dünyada  her zamandan daha çok rezil rüsva  olduğunu kaydetti.

Yemen halkının büyük bir kararlılıkla düşmanın karşısında durarak fedakarlıklar gösterdiğini belirten el-Husi, Yemen savaşındaki olaylarda işgalci İsrail rejiminin de rolünün olduğunu, ve Yemen'e saldırıyı onaylayanların masum halkının kanının dökülmesine ortak olduklarını bildirdi.

Ensarullah lideri ayrıca, "biz İsveç  barış müzakereleri, hatta daha önceki oturumlarda da barışa hazır olduğumuzu ispat etmiştik" açıklamasında bulundu.

Suudilerin Necran vilayetinde bulunan “El Sudeys” bölgesindeki mevzilerinin Yemen güçleri tarafından fırlatılan “Zelzal-1” balistik füzeyle imha edildiği bildirildi.

Yemen ordusu ile gönüllü halktan oluşan komitelerin Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçlerine karşı düzenlediği operasyonlar devam ediyor.

Bu bağlamda Yemen ordusu topçu birlikleri Necran vilayetindeki “El Sudeys” bölgesinde bulunan işgalcilere karşı yeni bir operasyon gerçekeçtirdi.

Yemen medyasına göre, Suudilerin “El Sudeys” bölgesindeki mevzilerinin “Zelzal-1” balistik füzeyle imha edildiği kaydedildi.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Hudeyde vilayetinde Suudi Arabistan tarafından yapılan anlaşma ihlalleri devam ediyor.