Yemen'de Çatışmalar Devam Ediyor

Yemen'de Çatışmalar Devam Ediyor

Taiz'de hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih destekçileri arasında çıkan çatışmalarda 1 sivil öldü, çoğu sivil 25 kişi yaralandı

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışma ve Husilerin kente düzenlediği saldırılarda 1 sivilin öldüğü, çoğu sivil 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlılarının Taiz'in doğusundaki El-Kemb ve Es-Safa mahalleleri ile kuzeyindeki Useyfira ve batısındaki Es-Selasin mahallelerine düzenlediği saldırılarda 1 sivil öldü, 16 sivil yaralandı.

Son saldırılarla birlikte Husiler ve Salih yanlılarının geçen ayın başından bu yana Taiz'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 76'ya, yaralananların sayısı 416'ya yükseldi.

Öte yandan HDG yetkilileri, Taiz'in doğu ve batı bölgelerinde Husiler ve Salih yanlısı güçler ile girilen çatışmalarda 9 HDG mensubunun yaralandığını bildirdi.