Yemen'de Çatışma

Yemen'de Çatışma

Yemen'de El Kaide İle HDG Arasında Çatışma

Yemen'in Ebyen kentindeki yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri'ne (HDG) ait bir kontrol noktasına El Kaide güçleri tarafından düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, El Kaide güçleri dün Ebyen kentinde HDG'ye ait bir kontrol noktasına saldırı düzenledi. Saldırıya ateşle karşılık veren HDG ile El Kaide arasında çıkan çatışmalarda HDG'den 3 kişi hayatını kaybetti. Çatışmaların ilerleyen saatlerinde El Kaide'den de Ali el-Kesiri isimli üst düzey bir örgüt yetkilisi ile 2 örgüt mensubu yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları da çatışmaların ardından Ebyen'in birçok ilçesinde tansiyonun yükseldiğini aktardı.

Dün akşam saatlerinde El Kaide güçlerinin Ebyen'de HDG'ye ait bir kontrol noktasına saldırı düzenlediği, olayda 3 HDG mensubunun yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Birkaç haftadan bu yana Ebyen'e bağlı Zencebar'ın kontrolünü elinde tutan El Kaide'nin, Caar ve Batis beldelerinde de etkin olduğu belirtiliyor. Örgütün bölgeye döndüğü aralık ayından bu yana ilk defa Hadi yanlısı güçlere saldırı düzenlediği kaydediliyor.

Yemen'de uzun süredir El Kaide, Hadramevt'e bağlı El-Mukella ile Ebyen kentlerinin birçok bölgesinde etkin bir şekilde varlığını gösteriyor.