Yemen'de bir Yılda 6 Bin Kişi Öldü

Yemen'de bir Yılda 6 Bin Kişi Öldü

Yemen'de çatışmaların başladığı Mart 2015'ten bu yana 6 bin 200'den fazla kişinin öldüğü, 30 bin kişinin yaralandığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Ortadoğu Temsilciliğinden yapılan açıklamada, "Yemen'de Mart 2015'ten bu yana 6 bin 200'den fazla kişi öldü, 30 bin kişi yaralandı, şiddet olayları milyonlarca kişi üzerinde yıkıcı etki bıraktı, tarifsiz acılara neden oldu" denildi.

Açıklamada, ülkede 2.5 milyon sığınmacının da aralarında bulunduğu (takriben ülkenin yüzde 82 nüfusuna tekabül eden) "21 milyondan fazla kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu" belirtilerek, ülkede yaşanan temel sorunlara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Yardıma muhtaç nüfusun üçte birinden fazlasının bulunduğu bölgelere ulaşım imkansız ya da çok zor. Ülkedeki krizden önce sağlık sisteminde bazı sorunlar vardı. Mevcut olaylar bunu daha da büyüttü. İki milyonu çocuk 14 milyondan fazla kişi acil sağlık hizmetlerine, yaklaşık 19 milyon kişi de temiz içme suyuna ulaşmakta zorluk çekiyor. Bu da sıtma, kolera ve dang humması gibi bulaşıcı hastalık tehlikesine maruz bırakıyor."

Açıklamada, ülkedeki sağlık kurumlarının yüzde 25'inde ilaç, ekipman ya da diğer kaynakların yetersizliği nedeniyle kapılarını kapattığı kaydedild