Yemen Müzakereleri Durdu

Yemen Müzakereleri Durdu

Barış müzakereleri 15 günlüğüne askıya alındı

Kuveyt’teki Yemen barış müzakerelerinin 15 günlüğüne askıya alındığı bildirildi.
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek aşamanın prensiplerinin belirlenmesi için katılımcılarla görüşmeler yapıldığını belirtti. Ahmed, gelecek aşamanın Yemen’deki tarafların görüşlerinin desteklenmesi için tahsis edildiğini ve 15 Temmuz’da Kuveyt’te başlayacağı ifade edildi.
Ahmed, gelecek aşamada, çalıştırma mekanizmalarının uygulanmasına yönelik tavsiyelerin görüşüleceği ve Yemen’de anlaşmazlıkları sonlandıracak anlaşmanın imzalanacağını bildirdi. Şeyh Ahmed, bu süreçte kapsamlı çözüm için çalışma ve çabaları teşvik etmek ile ülkedeki güvenliği ve istikrarı güvence altına almak amacıyla bazı Yemenli ve bölgesel yöneticilerle birtakım görüşmeler gerçekleştireceğine işaret etti.
Kuveyt'te 21 Nisan’da başlayan müzakerelerde önemli bir aşama kaydedilemedi. BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, 21 Haziran'da BM Güvenlik Konseyine birkaç gün içinde Yemen'deki taraflara, ülkedeki çatışmaları sona erdirmeyi ve barışçıl siyasi sürece dönülmesini hedefleyen bir yol haritası sunacağını bildirmişti.