'Yemen Krizini Siyasi Çözüm Bitirir'

'Yemen Krizini Siyasi Çözüm Bitirir'

İran Cumhurbaşkanı'nın Özel Temsilcisi Sermedi, Yemen için askeri operasyonların hata olduğunu, krizi ancak siyasi çözümün bitireceğini savundu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Vekili Murteza Sermedi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Başbakan Temmam Selam'la bir araya geldi.

Görüşme sonrası basına açıklamada bulunan Sermedi, "Yemen'e askeri operasyon yapılmasının stratejik bir hata olduğunu" söyleyerek, "Savaştan zarar görmüş olan Yemen'de her türlü askeri çözüme karşı olduklarını" belirtti.

"Askeri çözümler, bu krizi sadece alevlendirir. Krizi ancak siyasi çözüm bitirir"diyen Sermedi, "Bölgesel çıkarları için hırsları olan tüm ülkeler, bu krizden çıkmak için el ele verip askeri operasyonları durdurmalı ve Yemen halkı arasında diyalog yollarını bulmalıdır" diye konuştu.

Resmi temaslarda bulunmak için sabah erken saatlerde Beyrut'a gelen Sermedi, ilk olarak 2008 yılında Şam'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden üst düzey Hizbullah komutanlarından İmad Mugniye'nin kabrini ziyaret etti.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'yle, Berri'nin özel konutunda bir araya gelen Sermedi'nin, Dışişleri Bakanı Cibran Basil ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'la da görüşmesi bekleniyor.

Sermedi, daha önce de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Özel Temsilcisi olarak, Umman, Irak Tunus ve Cezayir'e ziyaretlerde bulunmuştu.

(AA)