Yemen, Direniş Cephesinin Kalbidir

Yemen, Direniş Cephesinin Kalbidir

İran’ın Yemen büyükelçisi Hasan İrlu bu ülkeyi direniş cephesinin kalbi nitelediği açıklamasında, Yemen milleti direnişi ile sömürü ve siyonizm planlarını boşa çıkardığını vurguladı.

İran’ın Yemen büyükelçisi İrlu, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani’nin şehadet yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yemen milletinin fedakarlığı bölgenin jeo politika düzeyinde büyük etkisi olduğunu, bu fedakarlıkların sayesinde bu millet bölgesel büyük bir güce dönüşeceğini belirtti.

İran büyükelçisi İrlu Yemen tarihi mücadele, cihat ve direniş örnekleri ile dolu olduğunu belirterek şöyle ekledi:

İran İslam Cumhuriyeti Yemen milletinin yanındadır. İran Yemen’e yapılan saldırıları reddediyor ve bu ülkeyi saran krizin adil siyasi yollardan çözümlenmesini destekliyor.

Büyükelçi İrlu, Yemen milleti direnişi ile sömürü ve siyonizm planlarını boşa çıkardığını, Amerika terör devleti bölgede artık sömürücülere yer olmadığını ve direniş cephesi var gücüyle yoluna devam edeceğini bilmesi gerektiğini vurguladı.

Suud rejimi ve müttefiklerinin Yemen’e dayattıkları savaşta şimdiye kadar 16 bin Yemenli hayatını kaybetti, on binlerce Yemenli yaralandı ve milyonlarca Yemenli mülteci durumuna düştü. (Ajanslar)