"Yemen Barış Görüşmeleri, Tamamen Yemen’e Özgüdür"

"Yemen Barış Görüşmeleri, Tamamen Yemen’e Özgüdür"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, İsveç’in başkenti Stockholm’da yapılan Yemen Barış Görüşmelerinin tamamen Yemen’e özgü olduğunu belirtti.

 

 

İran’ın Yemen krizinin başlangıcından beri bu sorunun çözümüne yönelik yapıcı bir tavır sergilediğini belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın Yemen Barış Görüşmelerine katılmak için bir heyet göndermek istediği ile ilgili medyaya yansıyan haberle ilişkin, ‘Stockholm görüşmeleri tamamen Yemen niteliklidir ve İran İslam Cumhuriyeti başından beri bu sorunda yabancıların müdahalesi olmaması gerektiğinin altını çizmiştir’ açıklamasını yaptı.

BM gözetiminde Yemen krizinin sona ermesinden yana olduklarını her defasında vurguladıklarını ifade eden Dışişleri Bakanlığı Sözücüsü Behram Kasımi, ‘ABD ise yanlı politikalarıyla Yemen halkına karşı insanlık dışı bir savaşın başlamasına neden olarak uluslararası kurumların belirttiği gibi bu krizin devam etmesinde rol oynamıştır’ değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: ‘İran Yemenlilerin bağımsız ve barış yönlü yaklaşımla ve yabancıların etkisi olmadan bu acımasız krize son vermelerini umuyor’.