Yemen: "ABD Terörizmin Anasıdır"

Yemen: "ABD Terörizmin Anasıdır"

ABD'nin Yemen halkının gerçek düşmanı olduğunu belirten Yemen Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü, ABD'nin terörizmin anası ve Yemen halkının şu anda yaşadığı krizleri meydana getiren ülke olduğunu vurguladı.

Yemen Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Ahmed Hamid Salı günü "ABD'nin Yemen'e Karşı Suç ve Cinayetleri" adlı resmi ve bir halk kampanyasında yaptığı açıklamada, gelecekteki medya politikasının ABD'nin Yemen'deki suç ve cinayet rezaletine dayanacağını vurguladı.
 
Ahmed Hamid konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen ulusal medyası, İslam Ümmeti çevrelerinde görevlerini düzgün bir şekilde yaparak, Amerika’nın Yemen halkına yönelik suç ve cinayetlerinin derinliği konusunda halkın bilinç düzeyini artıracaktır.’
 
Yemen Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü ayrıca, Yemen ulusal medyasına takdir ve teşekkür ederek, sahte Amerikan demokrasisini ifşa etmek için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Ahmed Hamid şunlar söyledi: ‘Amerika Birleşik Devletleri kötülüğün başı, terörizmin anası ve şu anda Yemen halkının içinde bulunduğu krizleri meydana getirendir.
 
Amerika'nın suçları çok ve büyüktür. Ulusal medyanın en büyük görevi, Amerika’nın Yemen halkına karşı işlediği suç ve cinayetler konusunda kamuoyunu bilinçlendirmektir.
 
Bu kampanyanın amacı, pusulayı, onları öldüren Yemen halkının gerçek düşmanına çevirmektir.’
 
Bu kampanya, Yemen silahlı kuvvetleri ve halk komitelerinin daha önce ABD'nin masum Yemen halkına yönelik katliamda Suudi koalisyonuyla işbirliği yaptığına dair kanıtlar sunmasıyla başlamıştır. (RH)