Yemekleri Sadece Ot, Onu da Götüremeyince...

Yemekleri Sadece Ot, Onu da Götüremeyince...

Suriye'deki trajedinin vardığı son nokta yürekleri burkuyor.

Şam'da aktivistlerin paylaştığı görüntülerde Suriyeli bir çocuk 9 kişilik ailesine ot götüremediği için gözyaşlarına boğuluyor.

 

Açlık ve yoksulluğun doruğa ulaştığı Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyinde bulunan bir çocuk, günün belli saatlerinde satışa sunulan ebegümeci otundan satın alıp ailesine götürmek üzere yola koyuldu. Ailesini doyurmak için alacağı yarım kilo ebegümeci otu için yeterli parası olmadığını anlayan çocuk  büyük bir üzüntü yaşadı. Bir duvarın köşesine oturarak ağlamaya başlayan 13 yaşındaki Suriyeli çocuğun halini gören diğerleri ise çocuğu teselli etmek için yanına gidiyor.

Beşşar Esed yönetiminin abluka altına aldığı bölgelere gıda ve giyecek yardımı engellendiğiiçin halk yavaş yavaş ölüme terk edilmiş durumda. Yiyecek olarak kedi ve köpek yiyecek düzeye gelen halk, hayvanların tükenmesiyle birlikte ota yöneldi. Şam'ın kuzeyinde belirlisaatlerde satılan ebegümeci otu için uzun bir yol kat eden bu küçük çocuk, elindeki paranın yarım kilo ebegümecine yetmediğini anlayınca büyük üzüntü yaşadı.

Ailesinin doyması için sorumlu olduğunu söyleyen çocuk, açlık ve yoksulluktan bitkin bir hale gelmiş. Aylardır aynı kıyafeti giyerken, ailesi için tek umut kaynağı olmuş. Ancak kendisine verilen az miktarda para yarım kilo ebegümeci için çok yetersiz.
 

Kaynak: Haber7