Yedioth Ahronoth: Ambargo Kalkacak

Yedioth Ahronoth: Ambargo Kalkacak

Amerika ve İsrail, Gazze'ye Uygulanan Ablukanın Kaldırılması Konusunda Anlaştı...

Siyonist kaynaklar, İsrail'in Gazze Şeridi'nde İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile olası bir ateşkes anlaşması için Amerika Birleşik Devletleri'yle koordinasyon yaptığını ve anlaştığını ileri sürdü.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, söz konusu kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin önümüzdeki hafta İsrail'e ve Netanyahu'ya destek ve ABD-İsrail ilişkilerinin krizde olmadığı mesajı vermek için İsrail'i ziyaret edeceğini söyledi.

Kaynaklar, İsrail ile ABD'nin Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın aşamalı olarak kaldırılması, önce kapıların ve daha sonra denizyolunun açılması konusunda gizlice anlaştığını, anlaşmaya göre İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki memurların maaşlarının ödenmesini engellemeyeceğini ve uluslararası yardımlarla Gazze'nin yeniden imarına izin vereceğini belirtti.

Direniş gruplarının silahsızlandırılmasının Kahire'deki anlaşmanın bir parçası olmayacağını fakat ABD'nin uluslararası platformlarda İsrail'in Hamas'ın ve diğer grupların silahlanmasını engelleme talebini destekleyeceğini ifade eden kaynaklar, Kerry ve Netanyahu'nun ABD-İsrail ilişkilerinin güçlü olduğu ve anlaşmazlıkların geçici olduğu mesajı vereceklerini söyledi.

Yediot Ahronot gazetesinin bildirdiğine göre, İsrailli bir yetkili, Amerika'nın Gazze'nin yeniden imarının ve bağışların konuşulacağı konferansta rol oynamayı kabul ettiğini açıkladı.

 

FİEM