Yebrud'da Çatışmalar Şiddetleniyor

Yebrud'da Çatışmalar Şiddetleniyor

Suriye'de rejim kuvvetlerinin, muhaliflerin kontrolündeki Yebrud bölgesinin kontrolünü, şiddetli çatışmalar sonunda ele geçirdiği iddia edildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberinde, ordunun, başkent Şam'ın 57 kilometre kuzeyindeki Yebrud bölgesinde silahlı muhalifler ile günlerdir devam eden şiddetli çatışmalar sonunda bölgeyi kontrol altına aldığı kaydedildi.

Rejim kuvvetlerinin, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerindeki girişleri tamamen kapattığı belirtilen haberde, çatışmalarda kayıp veren silahlı grupların çoğunun Rankus bölgesine kaçtığı bildirildi.

Muhaliflere ait Kalamun Medya Merkezinin açıklamasında ise muhaliflerin, Lübnan sınırındaki Yebrud bölgesinde rejim güçlerine ait 2 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiği öne sürüldü. 

Muhaliflerin yaptığı açıklama'da Hizbullah destekli Esed güçlerinin savaş uçakları ile tanklarla Yebrud'u bombaladığını, helikopterlerle ''varil bombası'' attığı kaydedilen açıklamada, Esed güçlerinin Yebrud bölgesinin tamamını eline geçirmediği, bazı bölgeleri kontrolü altına aldığı iddia edildi.

Rejim güçlerinin, bölgedeki Hoş Arab, Esal Al-Vard, Hererah, Zabadani, Madaya, Rankus ile Efreh'i hedef aldığı saldırıların halen devam ettiği bildiriliyor.

Yaklaşık 7 aydır muhaliflerin kontrolünde olan Yebrud, Lübnan sınırında bulunması nedeniyle muhalifler için önemli bir hat.

Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının başkent Şam'ın güneyindeki Yermuk bölgesine "vakum bombasıyla" saldırdığı kaydedildi.