'YDG-H 15 Kapıyı İşaretledi' İddiası

'YDG-H 15 Kapıyı İşaretledi' İddiası

Bugün Gazetesi, KCK’nin şehirlerde ‘öz savunma’ birliği olarak eğittiği YDG-H’nin Diyarbakır’da 15 güvenlik görevlisinin kapsısını işaretlediğini iddia etti. Gazete haberinde renkli etiketlerle kapıları işaretlenen asker ve polislerin şüpheli işaretlenmel

Bugün Gazetesi, KCK’nin şehirlerde ‘öz savunma’ birliği olarak eğittiği YDG-H’nin Diyarbakır’da 15 güvenlik görevlisinin kapsısını işaretlediğini iddia etti. Gazete haberinde renkli etiketlerle kapıları işaretlenen asker ve polislerin şüpheli işaretlenmelerle alakalı suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Haberde şu iddialara yer verildi: "YDG-H’nin kapı kapı dolaşarak tespit edildiği polislerden birinin de evine ateş ettiği öğrenildi. Nevruz Parkı yakınında ikamet eden komiserin oturduğu katın hedef alınarak ateş edildiği belirlendi. Evi saldırıya maruz kalan komiser yaşanan olay hakkında suç duyurusunda bulundu.

YDG-H üyelerinin suikast için keşif yaptığı 8 farklı sokaktaki apartmanda polis inceleme başlattı. Çevre bina ve dükkanlardaki güvenlik kamera kayıtları alındı. Örgüt militanlarının eşkallerinin belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.  Bu arada YDG-H üyelerinin kapıcılardan apartmanlarda oturan asker ve polislerin bilgilerini alırken kendilerini belediye ve parti görevlisi olarak tanıttıkları ortaya çıktı. Emniyette ifade veren bir kapıcı “Üç kişi geldi. Partiden geldiklerini söylediler. Apartmanda kalan polis ve asker olup olmadığını sordular. Sebebini sorduğumuzda şahıslar sinirlendi ve hakaret etti. Ben de konuyu emniyete bildirdim” dedi."(Kaynak: Bugün)