Yazıcıoğlu davasında bir sürpriz daha

Yazıcıoğlu davasında bir sürpriz daha

"Muhsin Yazıcıoğlu yaşıyor" haberini veren polisin yargılanacağı Sulh Ceza Mahkemesi dün kapatılınca dava başlayamadı.

BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili adli süreçte yaşananlara dün bir yenisi daha eklenince Gülefer Yazıcıoğlu sert konuştu. 
Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili dönemin İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Ö.'nün yargılanacağı dava, sulh ceza mahkemelerinin kaldırılmasıyla çıkmaza girdi.


SABAH YAPILACAK DAVA YAPILAMADI

Sulh ceza mahkemelerinin kaldırıldığına dair yasanın onaylanması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasından dolayı, bugünkü duruşma gerçekleşemedi. Davanın bundan sonra Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor. BBP heyeti ve Yazıcıoğlu ailesi bu duruma tepki gösterdi. Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Yüz kere de, milyon kere de buraya gelir gideriz, buraları aşındırırız ve hak ve hukukumuzu ararız. Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Size ve arkadaşlarınıza göre değil, vatandaşı mutmain edecek yasalar, kanunlar çıkarın" dedi.

BİR MEMUR YARGILANARAK KAPATILAMAZ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu ailesi ve hukukçularla birlikte Kahramanmaraş Adalet Sarayı'na geldi. Burada sulh ceza mahkemelerinin kaldırıldığına dair tutanak tutulurken, heyet, başsavcı vekiliyle de bir görüşme gerçekleştirdi. Çıkışta konuşan Avukat Kemal Yavuz, "Bu yargılamanın yeri sulh cezalar ya da asliye ceza mahkemeleri değil. Bugün Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir memur arkadaşın yargılanmasıyla bu işin sonuçlanacağını sananlar aldanıyorlar. Bu iş yarın ana davayla birlikte birleşerek ağır cezalarda, adaletin önünde, en kötü ihtimalle bilinçli taksirle, ama bize göre kasıtla adam öldürme suçuyla yargılanacaklarını bilmelerini istiyorum" diye konuştu.

GÜLEFER YAZICIOĞLU'NDAN ÇOK SERT SÖZLER

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da yine adaletsizlikle karşı karşıya olduklarını belirtti. Yazıcıoğlu, "Çok manidardır ki bizim davamızdan bir gün öncesinde Resmi Gazete'de yayınlanıyor ve yürürlüğe giriyor. Biz buraya boşu boşuna gelmiş oluyoruz. Ama şunu bilsinler ki Muhsin Başkan'ın ve arkadaşlarının şehadetini gerçekleştirenler, onların olaylarını örtbas etmek isteyenler, biz hiçbir zaman yılmayız. Hiçbir zaman da bizi yıldıramazlar. Yüz kere de, milyon kere de buraya gelir gideriz, buraları aşındırırız ve hak ve hukukumuzu ararız. Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Size ve arkadaşlarınıza göre değil, vatandaşı mutmain edecek yasalar, kanunlar çıkarın." açıklamasında bulundu.

YAZICIOĞLU AİLESİ LALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE BAĞLIDEĞİL

Gülefer Yazıcıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Geçenlerde bir köşe yazarı köşesinde şöyle bir yazı yazmış. Çok manidar bir yazı. 'Aile ve avukatlar kime bağlı, kimin etkisinde kalıyor?' diye. Şunu bilsinler ki Allah'tan başka hiçkimseye bağlı değiliz. Hiç kimsenin de etkisinde değiliz. Orada köşesinde kalem oynatanlara sesleniyorum. 5 yıldır bu süreç aydınlatılmazken, Muhsin Başkan'ın meselesine değinmezlerken, adalet nerede diye sormazlarken, ne olduğunu bilmediğimiz bir vatandaşın çektiği filmin arkasına sığınarak, böyle propagandayı neden yapmaktalar, anlayamıyorum. Çok üzgünüm ki herkes şunu şöyle bilsin. Muhsin Başkan'ın adını hiçkimse istismar edemez. Hiç kimse kendi lehine kullanmaya çalışamaz. Bir adaletsizlik vardır. O köşelerde yazanlara sesleniyorum. Bu adaletsizliğin üstüne gitmelerini istiyorum."

DESTİCİ: YARGI TAMAMEN YÜRÜTMENİN EMRİNE GİRMİŞ DURUMDA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise mahkeme kapatılmamış olsaydı, kalabalık bir hukukçu ordusuyla gelmiş olacaklarını anımsatarak, "Ama malesef Türkiye'de yargı sistemi tamamen yürütmenin emrine girmiş durumda. Yargı reformu adı altında çıkarılan paketler tamamen, Türkiye'yi yönetenlerin kendi iktidarlarını koruma ve daha da belli bir süre daha nasıl devam ettiririz ya da kendi yanlışlarını örtme adına şekillendirilmektedir. Bir taraftan özel yetkili mahkemeler kaldırılıyor, öbür taraftan sulh ceza mahkemeleri kaldırılıp, yerine özel yetkilerle donatılacak sulh ceza hakimleri geliyor ve bunu sayın Başbakan çok açık bir şekilde böyle bir düzenleme yaptıklarını ve bu düzenleme sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra harekete geçeceklerini net bir şekilde söylüyor. Bugün biz bunu burada net bir şekilde yaşadık" şeklinde konuştu. 

HAKİM VE SAVCILAR BASKIYI İTİRAF EDİYORLAR

Karşılaştıkları en büyük problemlerden birisinin savcı ve hakimler üzerinde kurulan baskılar olduğunu aktaran Destici, "Bunlar resmen hakimler ve savcılar tarafından itiraf edilmektedir ve söylenmektedir. Neticede buraya gönderilen bir takım müfettişlerle de bu dosyaya bir yol haritası çizilmeye çalışılmaktadır. Dosya hakimlerin ve savcıların da insafına yani gerçekten adaletin tecelli edeceği şekilde ilerlemesine fırsat bırakılmamıştır. Biz hepsdinin farkında ve bilincindeyiz." dedi.