Yaz saati uygulamasına hazır olun

Yaz saati uygulamasına hazır olun

30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle yaz saati uygulaması bu yıl 1 gün gecikmeli başlayacak.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00'dan itibaren bir saat ileri alınacak. 30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle yaz saati uygulaması bu yıl 1 gün gecikmeli başlayacak.
Bakanlar Kurulunun 16 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda mart ayının son günü yaz saati uygulamasına geçilecek.

Buna göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00'dan itibaren bir saat ileri alınacak.

Saatler 26 Ekim Pazar günü saat 04.00'dan itibaren de bir saat geri alınacak.

Bu yıl yaz saati uygulamasında 1 günlük bir gecikme olacak. Daha önce 30 Mart Pazar günü saat 03.00'da geçilmesi planlanan yaz saati uygulamasına yerel seçimler nedeniyle 31 Mart Pazartesi günü geçilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlar Kurulu'nun vatandaşların seçim zamanında saat değişikliğinden etkilenmemesini düşünerek böyle bir karar aldığını belirterek, "Belki 1 saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.