Yaşlıların Otobüs Paralarını Devlet Ödeyecek

Yaşlıların Otobüs Paralarını Devlet Ödeyecek

Otobüslerde ücretsiz taşımacılığa yönelik getirilen düzenlemeyle şoförlerle yaşlı yolcular arasındaki bilet kavgası da son bulacak.

Gelecek yıl yürürlüğe girecek düzenlemeyle 65 yaş üstü yolcuların parasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı karşılayacak.

Düzenlemenin Meclis'ten geçtiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Şimdi yönetmeliği hazırlanıyor. 6 ay içerisinde Maliye Bakanlığımız ve özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çalışmayı yapacak” dedi.

Ücretsiz taşımanın adaletsiz bir uygulama olduğuna dikkat çeken Işık, “Elbette 65 yaş üzerindeki insanımızı ücretsiz taşıyacağız dediysek, taşıyacağız. Bundan geri dönüş yok. Engellimizi, şehit yakınımızı ücretsiz taşıyacağız dediysek, taşıyacağız. Bundan geri dönüş yok. Ama bunun bedelini de bizim esnafımıza ödetme hakkımız yok. Bundan sonra inşallah bu konudaki taşıma bedellerinizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belediyemize yatıracak siz de belediyemizden bunu belirlenen süresi içerisinde alacaksınız. Yani artık şoför esnafımız ile vatandaşımız arasında her gün kavga çıkarma potansiyeli olan en büyük sorunu inşallah çözdük” dedi.