'Yasin'in Yerine Et  Dağıtalım' Çağrısına Destek Artıyor

'Yasin'in Yerine Et Dağıtalım' Çağrısına Destek Artıyor

İmkân-Der, Hay-Der, İslam kardeşliğine önem veren herkesi, muhtaçlara kurban eti dağıtmak için çıktıkları yolda PKK çeteleri tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtma çağrısında destek vermeye davet etti.

Kurban bayramında ‘Yasin Börü yerine kurban eti dağıtalım’ çağrısına destek gelmeye devam ediyor. İmkân-Der Başkanı Murat Özer ile Hay-Der Başkanı Hakan Aksu, muhtaçlara kurban eti dağıtmak için çıktıkları yolda PKK çeteleri tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacaklarını belirttiler.

Türkiye'deki STK’lara çağrı yapan İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği Başkanı Murat Özer (İmkân-Der) ve Haydar İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hay-Der) Başkanı Hakan Aksu, İslam kardeşliğine önem veren herkesi önümüzdeki Kurban Bayramında, muhtaçlara Kurban eti dağıtırken şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtma kampanyasına destek vermeye çağırdı. Bunun sadece kurban eti dağıtmadan ibaret olmadığını belirten STK yöneticileri, ‘Kürt halkı, PKK gibi vahşi bir örgütün arkasından gitmeyecektir. Kürt halkı Müslümandır ve kendi değerlerine sahip çıkan Yasin Börü’nün misyonunun peşinden gidecektir’ mesajının güçlü bir şekilde verileceğini ifade etti.

İmkân-Der olarak bu kampanyayı destekliyoruz

İmkân-Der olarak kurban eti dağıtılacak yerlerde projeye katkı sunacaklarını ifade eden Murat Özer, “Katledilen Yasin Börü yerine kurban eti dağıtma projesi güzel ve önemlidir. Bu mücadele mazlum Kürt halkı üzerinde vesayetçi Kemalist rejime benzer bir baskı uygulayanlara karşı yürütülecek önemli bir projedir. Burada önemli olan kurban eti dağıtmak değil Yasin Börü’nün davasını yürütmek için önemli bir semboldür. İmkân-Der olarak bu kampanyayı destekliyoruz. Proje kapsamında kurban eti dağıttığımız yerlerde bu projeye katkı sunacağız. Yasin’in karşısında durduğu baskıcı ve vahşi zihniyeti lanetliyor, onun bıraktığı sancağı kaldığı yerden devam ettireceğiz. Yasin ile sembolleşen bu projede demek istedik ki biz bölgemizde yani Kürtlerin yaşadığı batı illerinde asla ırkçı, faşist, vesayetçi ve İslam düşmanı bir anlayışa fırsat vermek istemiyoruz. Biz bu bölgede Müslüman bir Kürt olarak yaşamak istiyoruz. Yasin Börü’yü vahşice katledenler ise; ‘Biz Kürdistan’da Müslümanlara hayat hakkı tanımayacağız. Burada İslami kimliğe asla izin vermeyeceğiz’ şeklinde bir anlayışla hareket ettiler. Bu açıdan Yasin çok önemli bir yer tutuyor. Yasin, Türkiye ile PKK arasındaki savaşın bir tarafı değil daha da ötede ve daha anlamlı bir yerde duruyordu. Çünkü onun durduğu yer ‘Bu bölgede biz Müslüman bir Kürt olarak yaşayacağız. Yaşadığımız yerde PKK ve benzeri İslam düşmanı grupların bizi ümmetten koparmaya çalışan, dinsizleştirmeye çalışan, namusumuza ve iffetimize düşman olmuş bu anlayışa teslim olmayacağız. Onun önünde diz çökmeyeceğiz’ diyen bir noktaydı Yasin’in şehadeti. İmkân-Der olarak da Yasin’in misyonunun takipçisiyiz.” diye konuştu.

Bu projeye destek vererek Yasin’in misyonuna sahip çıkacağız

Türkiye’deki İslami STK’ları bu kampanyaya destek sunmaya ve bununla Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenlere güçlü bir mesaj vermeye çağıran Özer, “Tüm yetkililer ve İslami STK’lardan da yapacağımız bu projeye destek vermelerini istiyoruz. Şu anda Türkiye’de yoğun bir gerilim var. Bazı çevreler Türk ve Kürtler arasındaki kardeşliği bozacak, çatışmaları başlatacak olaylara imza atıyorlar. PKK tarafından halk devamlı kışkırtılıyor. Yasin Börü yerine kurban dağıtma aynı zamanda şu mesajı da verecek; ‘Kürt halkı, PKK gibi vahşi bir örgütün arkasından gitmeyecektir. Kürt halkı Müslümandır ve kendi değerlerine sahip çıkan Yasin Börü’nün misyonunun peşinden gidecektir’ bu hareketimizin Türkiye’de ırkçılığa da kavmiyetçi yaklaşımlara karşı da bizim çözümümüzün Yasin’in şehadetinde ortaya koymuş olduğu misyon olduğunu açıkça ortaya koyacaktır. Türkiye’de yaşanan sorunların ümmet kardeşliği etrafında çözüleceğini de ortaya koymuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar olarak imani ilkelerimizden hareket ederek yola çıkmalıyız

Bölgedeki safların kendileri açısından net olduğunu, hak ve batılın karşı karşıya olduğunu söyleyen Hay-Der Başkanı Hakan Aksu ise, “Biz Müslümanlar olarak imani ilkelerimizden hareket ederek yola çıkmalıyız. Bölgedeki PKK yapılanması ve oradaki Müslümanların safları bizim için nettir. Biz de bir bölge insanı olarak imanımızın üzerine herhangi bir ırkçı taassub, bölgesel taassub bulaştırmış insanlar değiliz. Bütün Müslümanların da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Bugün bölge üzerinde bizim zihnimiz nettir. Bir tarafta materyalist, İslam düşmanı bir yapı devleti hedefe koymadığı bölgelerde öncelikle Müslümanları hedeflerine almakta ve yarın da hedefine alacaklardır. Bunu yaklaşık 35 yıldır da ispatlamaktadır. Dolayısıyla Yasin Börü kardeşimizin yaşadığı vahşetin oradaki PKK’nın Müslümanlara karşı zihni duruşunun göstergesidir. Bu namuslu bir savaş da değildir. Hiçbir kriteri olmayan, ölçüsü olmayan elinde kurban eti dağıtan gencecik bir çocuğu vahşice katlederek, yerlerde sürükleyerek militanlarının önüne atacak kadar vahşetin zirve yaptığı noktaydı. Dolayısıyla bu konuda Müslümanların zihninin net olması ve imani kriterlerle bölgeye bakması gerekir. Bütün damarlarıyla Türk veya Kürt de olsa bir Müslümanın bu vahşetler karşısında durup zerre kadar tereddüt etmemesi lazım.” diye ifade etti.

Şehid Yasin’in yerine kurban dağıtılması bizi sevindiriyor

Son olarak sembolik bile olsa Yasin’in yerine kurban eti dağıtılmasının kendilerini mutlu edeceğini dile getiren Aksu, “Adına çözüm süreci denilen ve bize göre saçmalıklarla dolu olan 2 yılda herkes konuştu, herşey dile getirildi ama iki şey olmadı. Müslümanlar konuşmadı konuşturulmadı, konuşturulanlar ise İslami ölçüde konuşturulmadı. Sorunun sebep-sonuç ilişkisi İslami kriterlerle değerlendirilmedi. Allah ve Resulünün lanetlediği ırki bir şeyin toplum üzerine musallat edilmesinin neticesi olduğunu kimse konuşmadı. Bu konuda Müslümanların net olması gerekir. Kurban Bayramında kurban dağıtırken şehid olmuş kardeşimiz Yasin Börü yerine sembolik olarak da olsa kurban eti dağıtılacak olması bizi mutlu eden bir durumdur. Biz de bu kampanyayı destekliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.  (M. Erkan Yavuz - İLKHA)