Yasin'in Babası: Demirtaş'tan Şikayetçiyim

Yasin'in Babası: Demirtaş'tan Şikayetçiyim

6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, özellikle Selahattin Demirtaş'tan şikayetçi olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin davada, Yasin Börü'nün babası Fikri Börü dinlendi.

"KURBAN ETİ DAĞITIYORDU"

Fikri Börü, "Çocuklarımız 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı eti dağıtıyordu. 'Onlar IŞİD'li' diye bizim çocuklara saldırdılar. Çocuklarımızı evde dövüp, aşağı attılar, yakmaya kalktılar, yetmedi arabayla üzerilerinden geçtiler. Devlet kimin yaptığını daha iyi biliyor, şikayetçiyiz" dedi.

"DEMİRTAŞ ÇOCUKLARI SOKAĞA DÖKTÜ, ŞİKAYETÇİYİM"

Selahattin Demirtaş'ın yaptığı çağrı sonrasında sokağa çıkanların öldürdüğü Yasin Börü'nün babası sözlerine şöyle devam etti; "Çocuklarımız 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı eti dağıtıyordu. 'Onlar IŞİD'li' diye bizim çocuklara saldırdılar. Çocuklarımızı evde dövüp, aşağı attılar, yakmaya kalktılar, yetmedi arabayla üzerilerinden geçtiler. Devlet kimin yaptığını daha iyi biliyor, şikayetçiyiz. Kim çocuğumu o hale sokmuş ise. Özellikle HDP yetkililerinden Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak'tan şikayetçiyim. Onlar karar alarak çocukları sokağa döktüler. Sizin de çocuğuz var? Ben çocuğumu iki gün aradım. Morgda ayağında bir ben vardı oradan tanıdım. İyi bir adalet istiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.