Yasin’in Amcası Canlı Yayında Şok Geçirdi

Yasin’in Amcası Canlı Yayında Şok Geçirdi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 4 arkadaşıyla fakirlere Kurban eti dağıttıkları sırada PKK’li çeteler tarafından vahşice katleilen Yasin Börü’nün (16) amcası Mustafa Börü, konuk olduğu A Haber canlı yayınında PKK’li çetelerin işlediği vahşet karşısında şok

PKK’nin 7 Ekim’de gerçekleştirdiği katliamla ilgili ortaya çıkan yeni görüntüleri izleyen herkesi dehşete düşürüyor.

Katliamda şehid edilen yeğeni Yasin Börü’nün nasıl katledildiğiyle ilgili A Haber’de Hilal Özdemir’in sorularını yanıtlayan Mustafa Börü, canlı yayında gördüğü vahşet görüntüleri karşısında adeta dona kaldı.

“Saldırıların Dozajı Daha da Arttı”

Sunucunun, “O gün neler yaşandı?” sorusuna genel bir yanıt veren Börü, benzer saldırılarında daha öncede yaşandığını anımsatarak, bu saldırıların dozajının son zamanlarda daha da arttığına dikkat çekti.

“Bölgede Huzur Diye Bir Şey Bırakmadılar”

Saldırıların artmasında “çözüm sürecisinin” etkisinin olduğunu savunan Mustafa Börü, “Barış süreci başladığından bu yana biz barış görmedik. Süreçten önce bu denli saldırılar yoktu. Fakat süreç başladıktan sonra, PKK ve HDP grubu rahatladı. Sanki onlara bölgenin kolluk gücü olma yetkisi verildi. Bunu onların saldırılarını 3 arttırmasından anlıyoruz. Bölgede huzur diye bir şey bırakmadılar. Bu nasıl bir barış sürecidir ki olan huzuru da götürüyor?” diye sordu.

“Saldırıların Hedefin İslami Kesim Vardı”

PKK’nin son saldırılarına da değinen Börü, bu saldırıların gelişiminin bir plan çerçevesinde düzenlediğine inandığını belirterek, “Çünkü bu saldırılar sadece Diyarbakır ile sınırlı kalmadı. Aksine Türkiye’Nin büyük bir kesimi sardı. Bu saldırıların ana hedefinde ise İslami kesim vardı. Nerde bir sakallı, başörtülü ve çarşaflı görmüşlerse hakaret edip saldırmışlar.” dedi.

Canlı Yayında Dona Kaldı

İzlediği vahşet görüntülerinin kanını dondurduğunu söyleyen acılı amca, “Ben bu görüntüleri daha önce izlememiştim. Hakikaten söyleyecek kelime bulamıyorum. Dünyanın hiç bir yerinde böyle vahşi bir tabloyu görmek mümkün değil” dedi.

Acılı amcanın konuşmakta zorluk çektiğini gören sunucu Hilal Özdemir, araya girerek,  “Görüntüler gerçekten dehşet verisi Mustafa Bey. Neden böyle bir kin var?” sorusunu yöneltti. PKK cenahının Bölgede yıllardır kin tohumları ektiğini dile getiren Börü, “10 yıl önce sokaklarda eline taş verilen, şefkat ve merhametten yoksun bırakılan çocuklar, işledikleri kötülükler onlarda meleke halini aldı. O kötülüklerle büyüyen çocuklar şimdinin gençleri durumunda. Bu yüzden böyle bir vahşet tablosuyla karşı karşıya kaldık. Siz çocuğun eline kalem yerine taş verip büyütürseniz, merhamet yerine kötülük telkin ederseniz olacağı budur. Bununla da kalmayacaklardır. Göreceksiniz bu insanlar kendi anne ve babalarını kesecekler” dedi.

Börü, Bölgenin kötüleşen durumunun  devlet ile PKK arasında yürütülen süreçle doğrudan ilgisinin olduğunu yenileyerek, kamuoyuna şu soruyu yöneltti: “Bu nasıl bir barış sürecidir ki; bölgeye huzur getirmediği gibi var olan huzuru da götürdü?”

Bu arada sosyal medyada A Haber’in Mustafa Börü ile yapacağı programın süresinin yarım saat olduğu, ancak acılı amcanın çözüm sürecini eleştirmesinden dolayı programın kısa kesildiği ileri sürüldü. Twitter’de açıla tepki mesajı atıldı