Yasin Börü’yü Katledenler Neden Hâlâ Tutuklanmadı?

Yasin Börü’yü Katledenler Neden Hâlâ Tutuklanmadı?

Altan Tan, “Yasin Börü’yü katledenlerin görüntüleri net, neden hâlâ tutuklama yok?” diye sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Yasin Börü ve iki arkadaşının hunharca katledildiği olayın görüntülerinin net olduğunu ancak aradan 30 gün geçmesine rağmen tek bir kişinin dahi tutuklanmadığını bildirdi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Altan Tan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın olayı aydınlatmak yerine meseleyi polemik konusu yaptığını kaydetti. Başbakan, İçişleri Bakanı, Diyarbakır Valisi ve savcı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Tan, “Bunlarla ilgili işlem yapacak varsa suç duyurusunda bulunuyorum. Yoksa da deniz bitti diyorum. Acaba yeni bir JİTEM mi var, yabancı istihbarat örgütleri mi; bunların hepsi medyada.” dedi.

Tan, partisinin Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş’a yapılan bıçaklı saldırıyı da şöyle yorumladı: “Aklına esen bir adam çıktı yukarıya bir bıçak attı, bu kadar basit değil herhalde, bunu araştırmak adlî mercilerin görevi. Bu hükümet İstanbul’un göbeğinde işlenen Hrant Dink cinayetini bile örttü. Eğer bu olay aydınlatılmaması halinde sorumlusu hükümet olacaktır.” ifadelerini kullandı. Bu arada, Karataş’ı parti genel merkezinde boğazından bıçaklayarak ağır yaralayan Emre Akman çıkarıldığı mahkemece ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.