Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Yasin Börü'yle vurmak Yasin Börü'yle vurulmak

Vurulduğu gün, üçüncü kattan atıldığı gün, yakıldığı ve üzerine otomobil sürüldüğü gün hemen görmese de Türkiye'nin batısındaki Müslümanlar gecikerek de olsa Yasin Börü ve arkadaşlarını görmüşlerdi.

Kurban bayramında fakirlere kurban eti dağıtıp dönüşlerinde PKK'lı zalimler tarafından görülmemiş bir hunharlıkla katledildiğini anlamışlar ve şehadetine şahitlik etmişlerdi.

Buna rağmen Recep Tayyip Erdoğan bunu dile getirinceye kadar iktidar cenahından hiç kimse bahsetmedi. Ne zaman ki o dile getirmeye başladı, ardından iktidarın medyası ve siyasileri de artık Yasin Börü ve arkadaşlarını meydanlarda, ekranlarda ve köşe yazılarında dillendirmeye başladılar.

Özellikle Yasin Börü'yle başta HDP olmak üzere o cenaha vurmaya başladılar. Yasin Börü'nün bir getirisi vardı çünkü. Onun ve arkadaşlarının şehadetinden hiç kimsenin şüphesi yoktu.

Sonra devir değişiverdi galiba. Şimdi artık Yasin Börü'yle vurma değil vurulma zamanıdır. Yasin Börü'nün safında yer alanlar vurulmaya başlandı. Ankara'da onun duruşmasını izleyenler, bu münasebetle Ankara adliyesi önünde bulunanlar şimdi terörist muamelesi görmeye başladılar.

Söz konusu duruşmaların çoğuna katılan birisi olarak o günlerde nice sivil toplum kuruluşu mensupları, gazeteci ve TV programcılarının yanı sıra iktidar partisinin milletvekilleri de vardı.

Demek ki o gün Yasin Börü ile başkalarına vurma günüymüş. Şimdi Yasin Börü ile vurulma günündeyiz.

Mesele sadece onun duruşmasına katıldığı için işten atılma ve sözleşmesinin feshi meselesi değil, şu anda benzer durumda olan sayısız insan Kutlu Doğum etkinliklerine katıldıkları için, bu etkinlikleri düzenleyen derneklere üye oldukları için mağdur edilmektedirler.

Acaba ittifakın aldığı bir karar mıdır bütün bunlar. İktidarın ortağına verdiği bir söz müdür bunlar?

Galiba iktidar çevreleri kendilerine göre bir hesap yapmışlar, toplamışlar, çarpmışlar, çıkarmışlar, Yasin Börü cenahına ihtiyaçlarının kalmadığı kanaatine varmış olabilirler, ne diyelim, kendiler daha iyi bilir.

Bizim bildiğimiz bir şey vardır ki Yasin Börü'den dolayı vurulacaksak bundan şeref duyarız.

 

 

Bu yazı toplam 851 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar