Yasin Börü Davasında Şok Detay

Yasin Börü Davasında Şok Detay

Yasin Börü Davasında şok bir detay davaya gölge düşürdü

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi, bir kişinin yaralanmasına ilişkin 34 sanığın yargılandığı davaya Ankara ra 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
Müşteki avukatlarından Selçuk Kar'ın davanın daha büyük salonda yapılması yönündeki taleplerinin mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlatarak, "Bu karar hukuka aykırıdır, rücu edilmelidir. Bu uygun görülmezse dosyadan heyetin el çekmesini talep ediyoruz. Bu da kabul edilmezse reddi hakim talebinde bulunuyoruz" diye konuştu.
Mahkeme reddi hakim talebini reddetti. Karar üzerine müşteki avukatları salondan ayrıldı. 
GİZLİ TANIK 
Duruşmada gizli tanık "Kanarya 1", ses ve görüntüsü değiştirilerek, görüntülü sistemle ifade verdi.
Beyanının alınması sonrasında Kanarya 1'den sanıkları teşhis etmesi istendi. Sanıklar Hasan Uyanık ile Hasan Aldemir'i teşhis eden Kanarya 1, "İki kişi kalabalıkta vardı, yüzleri kapalıydı. Giydikleri kıyafetlerden tanıdım" dedi.
Kanarya 1, sanıklardan Abdurrahim Pamuk, Memet Şah Yüce, Mecnun Akkoyun'un da olayları gerçekleştiren grubun içerisinde bulunduklarını ileri sürdü.
Mahkeme heyetinin kararıyla, Kanarya 1'in beyanının doğruluğunun anlaşılması amacıyla sanıkların arasına iki sivil polis ile iki adliye memuru da oturtuldu. 
Kanarya 1, teşhis işlemi sırasında kimi sanıkların olay yerinde bulunduğunu savundu, bazı kişilerin orada olup olmadığını ise hatırlamadığını bildirdi. 
YANLIŞ KİŞİLERİ GÖSTERDİ
Ancak gizli tanığın olay yerinde bulunduğunu öne sürdüğü kişiler arasında, sanık olmayan sivil polis ve adliye personeli de yer aldı. 
Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, tutuklu sanıklardan Abdulvahap Turan, Hasan Aldemir, Cihan Yıldız ve Rıdvan Baş'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildiğini belirtti.
Müşteki avukatlarının reddi hakim talebinin değerlendirilmek üzere Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.