'Yasal zemin seçimden sonra'

'Yasal zemin seçimden sonra'

PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüşen heyette yer alan BDP'li Pervin Buldan, sürece yasal zemin hazırlayacak adımların seçimden sonraki ilk toplantıda konuşulacağını söyledi.

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşen heyette yer alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan'ın kendilerine 'Esas önemli görüşme seçimlerden sonra yapılacak görüşmedir' dediğini aktardı. PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na konuşan Buldan, yasal çerçeve için yapılacak sözleşmenin ilk adımlarının, seçimlerden sonraki ilk toplantıda atılacağını söyledi.

Buldan, Öcalan'ın sözlerini şu şekilde aktardı;

"Sayın Öcalan herkesin seçim sürecine kilitlenmiş durumda olduğunu, her ne kadar 'süreç seçime heba edilmesin' uyarısında bulunulsa da, bu sürecin doğal olarak seçimlerden sonraya kaldığını vurguladı. İlk toplantıda artık bu yasal çerçevenin şartlarını konuşmaya başlayacağız." 

Kandil'e mektup

Pervin Buldan, ayrıca, Öcalan'ın Kandil'e 12 sayfalık bir mektup yazdığını söyleyerek, bu mektubun, Nevruz mesajıyla birlikte birkaç güne kadar kendilerine teslim edileceğini belirtti. 

İlk açıklamada 'umut' vurgusu

BDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, 9 Mart Pazar günü İmralı'ya gitmiş, heyetin 3 saat süren görüşmesinin ardından BDP tarafından yazılı bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada, Öcalan'ın, devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiği belirtilmişti. Ayrıca, Öcalan'ın 'her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da umudunu halen koruduğunu' belirttiği vurgulanmıştı.  

Kaynak: Ajanslar