YarınSeçim olsa Son ANKETİ

YarınSeçim olsa Son ANKETİ

GENAR'ın anketlerine göre genel seçimlerde Ak Parti yüzde 47, CHP yüzde 24, MHP yüzde 15, HDP yüzde 9 oranında oy alıyor.

GENAR Başkanı İhsan Aktaş, seçime iki ay kala sandıktan çıkabilecek muhtemel oy oranlarını açıkladı. Aktaş, “Seçime kadar iniş çıkışlar olur, sonucu vaatler ve seçmenin tepkileri belirler” dedi.

Yarın seçim olması durumunda partilerin alacağı tahmin edilen oy oranları şöyle:

AK Parti yüzde 47,
CHP yüzde 24,
MHP yüzde 15,
HDP yüzde 9,
SP yüzde 1.2, diğer partilerin oylarıysa yüzde 3.8dir.

Yeni Şafak'ın haberine göre Aktaş, muhtemel sonuçlar için şunları söyledi: Seçime kadar bu tabloda inişler ve çıkışlar olabilir. Partilerin vaatleri ve kampanyaları, halkın bunlara göstereceği tepkiler, oylardaki hareketliliği belirleyecektir.

HDP VE MHP YÜKSELİŞTE

Bu seçimin en ilginç yanı ana muhalefet partisinin devre dışı kalma görüntüsüdür. HDP'nin tırmanışta olması, karşı bir tepki olarak MHP'yi güçlendirmektedir. Kanaatim o ki seçim kampanyası başladığında siyasi mücadele, tekrar CHP ile AKP arasında geçecektir. Kampanyanın iki parti arasında geçmesi HDP'yi ve MHP'yi seçmen nezdinde daha görünmez hale getirebilir. Seçimler iktidarı değiştirmek için yapılan bir siyasi organizasyon olduğuna göre seçmen, HDP'nin ve MHP'nin iktidarı ele geçirme ihtimalini gördükten sonra tekrar iktidar partisine ve ana muhalefet partisine yönelecektirler.

"HDP BARAJI AŞSA BİLE AK PARTİ 300'Ü BULUR"

Seçime ilişkin en çok merak edilen husus, AK Parti'nin çıkaracağı milletvekili sayısı. Sizin milletvekili dağılımıyla ilgili bugün itibariyle öngörünüz nedir? Elimizdeki araştırmaya bakılacak olursa, tablo AK Parti iktidarının devamını gösteriyor. Tabloda dramatik bir değişiklik olmazsa HDP'nin barajı aşması ihtimalinde dahi, AK Partinin 290-300 milletvekili çıkaracağını öngörüyoruz.