"Yarın Size de İki Beddua Sallar"

"Yarın Size de İki Beddua Sallar"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cemaatin peşine takılmakla suçladığı CHP'yi yerden yere vurdu.

Demirtaş, Kars’ta Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, hırsızlık, soygun ve talan yapılmaması durumunda iki yıl sonra Kars'ın başka bir Kars olacağını ileri sürdü.

"Hiçbir zaman öz gücünüzü küçümsemeyin" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"İsterseniz Ferhat gibi dağları delersiniz. Bunu başaran bir halksınız. Sizler uçurumun kenarından bu noktalara gelmeyi başarmış bir halksınız. Sizler yok edilme tehlikesi, tehdidi, katliamıyla baş başa kalmış ama sonuna kadar direnmiş bir halksınız. Allah'tan başkasının önünde diz çökmemiş asla boynunu bükmemiş bir halksınız. Şimdi bir kez daha 30 Mart'ta bu öz gücünüzü ortaya koymanın zamanı ve fırsatı var. Bunu kaçırmayın. Bunlar yıllardır neler yaptı ve neler yapıyorlar. Bunları birer birer izliyoruz. Birer acı film gibi bunların rezaletini izliyoruz."

PENSİLVANYA'DAN İKİ BEDDUA SALLADI ORTALIĞI NE HALE GETİRDİ GÖRDÜNÜZ

Ülkede ne ana muhalefet partisinin ne de iktidar partisinin halk için siyaset yapabildiğini iddia eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biri cemaatin kuyruğuna takılmış cennete iktidara gideceğini zannediyor. Hiç mi ders almadınız bunlardan? Tayyip Erdoğan 11 yıl onun kuyruğuna takıldı. Sonunda Pensilvanya'dan iki beddua salladı ortalığı ne hale getirdi gördünüz. Şimdi ana muhalefet partisi de onun kuyruğuna takılmış. Bugün onlara dua ediyor. Geçmişte AKP'ye dua ediyordunuz ya. Yarın da CHP'ye beddua edecek göreceksiniz. Aynı bedduaları Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapacak. AKP de CHP de hak ediyorlar. Çünkü halka güvenmek, elini tutmak, yüreğine, inancına sarılmak yerine gidip Pensilvanya'da cemaate sarılırsan, gidip Amerika'ya sarılırsan, İsrail'in, İngiltere'nin peşinden koşarsan, para babalarının, holding sahiplerinin, medya patronlarının peşinden koşarsan işte seni bu hale getirirler. Halka güvenmemenin cezasını çekiyorlar. İnşallah beter olurlar."

Başka bir siyasi anlayışı Türkiye'de oturttuklarını belirten Demirtaş, siyasetin ruhuna ahlak ve kalite getirdiklerini, halk dışında hiçbir gücün siyaseti yönlendirmeyeceğini pratikte gösterdiklerini ifade ederek, "Bir zamanlar biz milletvekili olmadan, belediye başkanı olmadan, BDP siyasete kalite getirmeden önce hatırlarsınız bir milletvekili Ankara'dan gelince havaalanında davul zurnalarla kurbanlarla karşılanırdı. Yüzlerce kişi sıraya girip milletvekilinin, bakanının sırayla elini öperdi. Milletvekili halkın üzerinde sırayla elini öptüre öptüre, yaşlısına, gencine hakaret ede ede şehre girerdi. Bizde şehre girerken bizi on binler karşılıyor ama biz onların elini öpe öpe şehre giriyoruz. Onur duyulacak, eli öpülecek birisi varsa o sizsiniz başkası değil. Bizim Allah'ımızdan, halkımızdan başka kimsemiz yok. Bize yeter, artar" şeklinde konuştu.

Kars'ın kaderini ilçeleriyle değiştirmenin fırsatını 30 Mart'ta asla kaçırmayacaklarını dile getiren Demirtaş, BDP'nin yerel iktidarıyla bütün kimlik ve inançlarıyla mahalle, sokak, esnaf, köylü ve çiftçilerin eşit hizmet alamaya başlayacağını kaydetti.

Demirtaş, "Bu 30 Mart seçimleri sadece belediye seçimleri de olmayacak. Ankara'daki tekçi anlayışa karşı, Ankara'daki soygun, talan anlayışına karşı yerel halk iktidarını kurmak, Türkiye'de kalıcı demokrasi, kalıcı barışı gerçekleştirmenin bir seçimi olacaktır. O nedenle tek bir oyunuzun bile boşa gitmemesi lazım. Siz Kars'ın kalesine barış bayrağını, kardeşlik bayrağını da çekeceksiniz" ifadelerini kullandı.