"Yargıyı Hiçbir Gruba, Cemaate Teslim Etmeyeceğiz"

"Yargıyı Hiçbir Gruba, Cemaate Teslim Etmeyeceğiz"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "FETÖ borsası" iddialarına ilişkin, "Nerede olursa olsun FETÖ ile mücadele eden Türk yargısında böylesine bir töhmeti kabul etmemiz mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül  "FETÖ borsası" iddialarına ilişkin, "Nerede olursa olsun FETÖ ile mücadele eden Türk yargısında böylesine bir töhmeti kabul etmemiz mümkün değildir ama bu konularla ilgili kimin, hangi iddiası varsa öyle 'mış'la, 'muş'la değil... Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı adliyenin içindedir. Hakimler Savcılar Kurulu buradadır. Ben de HSK Başkanı olarak söylüyorum; İster bir zümre, ister bir grup, FETÖ ile mücadele eden milletin yargısı olan bu yargıya kimse leke düşüremez. Yanlış yapan kim varsa bunun takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

Gül, somut bilgiyle bu konuda HSK'ye müracaat edilmesi halinde millet adına takipçisi olacaklarını bildirdi.

Tutuklu gazetecilere ilişkin ise Gül, "Türkiye'de kimse gazetecilik mesleği yaptığı için cezaevinde değildir. Yargı paketiyle birlikte çıkartılan ifade özgürlüğü çerçevesinde Yargıtay yolu açılmıştır" dedi.

Terörü öven bir eylem ve sözü hiçbir hukuk sisteminin korumayacağına işaret eden Gül, hükümetin ve Meclis'in, ifade, düşünce özgürlüğünü genişleten her türlü çalışmayı yaptığını savundu.

İfade özgürlüğünün asla taviz verilmeyecek bir özgürlük alanı olduğunu vurgulayan Gül, bu özgürlüğün teminat altına alınması hususunda özgürlük lehine yaklaşım içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

FETÖ'den ihraç olanların verdiği kararlarla ilgili iade-i muhakeme yolunun olduğuna işaret eden Gül, "Bu konuda gerek geçmişte kurulan kumpas davaları, gerek hukuk dışı yollarla elde edilmiş kararlar, iade-i muhakeme yollarıyla yargı mercisi tarafından düzeltilme imkanı vardır. Bu konuda yasal yollara başvurulabilmektedir. Yapılan tüm hukuk dışı uygulamalara yönelik hakimlerle ilgili sonuna kadar soruşturma devam etmektedir. Kim hangi kumpası kurmuşsa, hukuk çerçevesinde sonuna kadar hesapları sorulmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yargının hiçbir grubun yargısı olmadığını savunan Gül, şöyle devam etti:

"Geçmişte olduğu gibi vesayetçilere selam duran, brifingde esas selama geçip cübbesini ilikleyen yargıçlara izin vermediğimiz gibi FETÖ'cülerle de sonuna kadar mücadele edip bir daha bu ülkeyi hiçbir grubun, hiçbir çetenin, hiçbir oluşumun eline terk etmeyeceğiz. Bu konuda hiçbir oluşuma izin vermeyeceğiz. Bu konuda da hangi grup, çete varsa, gelsinler HSK Başkanı olarak söylüyorum; sonuna kadar mücadele etmeyi taahhüt ediyorum. Yargı, milletin yargısıdır, hiçbir grubun yargısı değildir. Birtakım grup, ideoloji, cemaatler oluşturmak isteyenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye artık bir daha bu oluşumlara izin vermeyecektir."