Yargıdan Darbe Girişimi

Yargıdan Darbe Girişimi

Paralel devlet gibi hareket eden illegal yapı hükümeti hedef alan seçim ayarlı ikinci bir operasyon girişimi yaptı.

Paralel devlet gibi hareket eden illegal yapı hükümeti hedef alan seçim ayarlı ikinci bir operasyon girişimi yaptı. Ancak, Başbakan Erdoğan’a yakın isimlere, işadamları ve bürokratlara yönelik girişim son anda engellendi.

 

DEVLET içinde devlet gibi hareket eden illegal örgütün 17 Aralık’ta hükümeti devirmeye yönelik düzenlediği operasyonun ardından yeni bir darbe girişimi de dün yargı tarafından yapılmaya çalışıldı, ancak girişim önlendi.

Prestij projeler hedeflendi

İlkinden daha büyük operasyona dönüşmesi amaçlanan ikinci girişimin hedefinin, ülkeye prestij kazandıran projelere imza atan isimler olduğu ifade edildi. Başbakan’a yakın isimler, saygın işadamları ve önemli bürokratların aralarında olduğu 30 isim için Savcı Muammer Akkaş dün sabah ‘gözaltı ve arama kararı’ aldı.

Başsavcılığa rağmen...

Savcı Akkaş’ın, arama ve gözaltı kararı talebi İstanbul Başsavcılığı tarafından reddedilmesine rağmen ‘gereğinin yapılması için’ İstanbul Emniyetine gönderildiği iddia edildi. Ancak İstanbul Emniyeti’nin Savcı’nın bu isteğini yerine getirmediği ileri sürüldü.

Emniyet hukuksuzluğa direndi

Emniyet, ‘yeni kolluk yönetmeliği’ne aykırı emre direnirken Başsavcı Turan Çolakkadı “Yeni bir gözaltı talimatı ya da operasyon yok” dedi. Çolakkadı’nın daha sonra savcı Akkaş’ı dosyadan aldığı bildirildi. Bu arada 2. darbe girişiminin sürdüğü saatlerde bir gelişme daha yaşandı.

TCDD’ye de gözdağı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın da gözaltına alındığı iddia edildi. Ancak Karaman, “İşimin başındayım. Ankara-İstanbul YHT hattının test sürüşündeyim” dedi.

DOSYA GİZLİLİĞİ İHLAL EDİLİYOR

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, yasalara uymayan, gizlilik ihlali yapan, belgeleri medyaya servis eden, soruşturmayı yasal yürütemeyen savcılardan dosyaların alındığını belirterek “Gizliliği ihlal edecek yayınlar yapıldı ve devam ediyor” açklaması yaptı.

HSYK’DAN SORUŞTURMA

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) hükümete hedef alan seçim ayarlı operasyonu yürüten savcılar hakkıknda işlem başlattı. Savcılarla ilgili soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılar için gizliliği ihlal dosyası açıldığı bildirildi.