Yargı Mağduru Müslümanlar Hukuk Arıyor Toplantısı Gerçekleşti

Yargı Mağduru Müslümanlar Hukuk Arıyor Toplantısı Gerçekleşti

Bağımsızlığı her daim sorgulanan Yargı’nın geçmişten bugüne özellikle de son 15 yıllık süreçte almış olduğu hukuksuz kararlarla alakalı basın açıklaması yapıldı.

Bağımsızlığı her daim sorgulanan Yargı’nın geçmişten bugüne özellikle de son 15 yıllık süreçte almış olduğu hukuksuz kararlarla alakalı basın açıklaması yapıldı. Toplantıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, haksızlığa uğramış Müslümanlar ve avukatlar da birer açıklama yaptılar.

Toplantıya; Hizb-ut Tahrir Medya Sorumlusu Başkanı Mahmut Kar, Hüda Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mazlumder Av. Kaya Kartal, Akıncılar Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Özgürder Av. Yılmaz Çakır, Av. Necip Kibar, Akdav Vakfı Nürettin Kayan, Vasat Davası Av. Hüseyin Kurşun, Araştırmacı Yazar Burak Çileli, Araştırmacı Yazar Abdulkadir Şen ve Medya Times Genel Yayın Yönetmeni Hayati Sedef katıldı.

Basın açıklamasını Hizb-ut Tahrir Medya Sorumlusu Başkanı Mahmut Kar okudu. Kar; Geçmişten bugüne Müslümanlara yönelik düşman ceza hukuku uygulandığını, son 15 yıl içerisinde ise önce "Paralel Devlet Yapılanması" daha sonra "FETÖ" olarak isimlendirilen yapının yargıyı ele geçirdiğini ve kendisi dışında tüm yapıları yok etmeye kalkıştığını belirtti. 28 Şubat davaları, Tahşiye davası, Sivas davası, Selam-Tevhid davası, Umut davası, el-Kaide davaları, Malatya davası, İhya-Der davası, Vasat davası ve Hizb-ut Tahrir davalarını; Yargı’nın mağdur ettiği en somut davalar olarak belirtti.

Mahmut Kar; “Hizb-ut Tahrir üyeleri hakkında verilen yaklaşık 900 yıllık ceza dosyaları, 2004 ve 2008'de Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Terörle Mücadele Kanunu'na aykırı bir şekilde aldığı içtihat kararlarına göre yürütüldüğünü belirtti. Bu hukuk dışı içtihat kararlarına imza atan hâkimler bugün “FETÖ” olarak isimlendirilen soruşturmalar neticesinde tutuklandıkları halde, halen onların aldığı içtihat kararı yürürlükten kaldırılmış değildir” diyerek “bu zulümlerin bir an önce giderilmesi için yargının, daha da önemlisi iktidarın somut bir adım atmasının gerekli olduğunu söylüyoruz” dedi.

Dolayısıyla bu yapının oluşturduğu mağduriyetler, “sadece Ergenekon ve Balyoz davalarıyla veya 17/25 Aralık soruşturmalarına maruz kalan iktidarla sınırlı değil” diyen Kar, “Hak ve hukuk adına tüm bu mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerekmektedir” dedi.

 







Kaynak : kokludegisim.net