Yardım yağmuru

Yardım yağmuru

iHH, 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı'nda Gazze için yeni bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu. İstanbul'da düzenlenen bir kaç saatlik oturumda Gazze için 6.5 milyon dolardan fazla bağış toplandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani İşler Departmanı tarafından 'İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü' temasıyla hazırlanan '5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı' gerçekleşti. Konferansta, 57 ülkeden sivil toplum kuruluşları yer aldı.

MAVİ MARMARA ÖNCESİNE DÖNDÜ

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Konferansı'nda Gazze için başlatılan kampanyada, katılımcı kuruluşlardan 6.5 milyon dolardan fazla yardım toplandığı bildirildi. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 'İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Rolü' temasıyla düzenlenen konferansın 'Gazze' konulu özel oturumda, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın, 'Gazze'deki durumun 'Mavi Marmara' öncesine döndüğünü' belirterek, bölgeye yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını açıklaması yankı buldu.

YARDIMLAR ULAŞTIRILACAK

Konferansta, katılımcı kuruluşlar kampanya çerçevesinde yapacakları yardımları bildirmeye başladı. Söz konusu oturumu yöneten Dr. Hani Benna, yaptığı açıklamada, oturum boyunca çeşitli STK ve yardım organizasyonlarının Gazze için 6.5 milyon dolardan fazla bağış yaptığını söyledi. Bülent Yıldırım da yardımın, Ürdün ve Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırılacağını belirterek, söz konusu ülkelerin yardımların Gazze'ye ulaştırılmasına engel çıkarma gibi bir duruşlarının olmayacağını ön gördüklerini ifade etti. Yardım kampanyasının devam ettiğini dile getiren Yıldırım, 'Söz konusu yardımlar, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak' diye konuştu.

Türkiye ve Katar'a teşekkür

Gazze'de halk, bölgeye yardım eden Türkiye ve Katar'a sevgi gösterileriyle teşekkür etti. Ellerinde Türkiye ve Katar bayrakları ile sokaklara çıkan Gazzeliler, 'İki ülkeye minnettarız' dedi.

Somali de yardım edecek

Konferans sırasında bir başka mahrumiyet bölgesi olan Somali'den STK'lar da Gazze'ye yardım yapacaklarını açıklaması salonda alkışlarla karşılandı. İHH sorumlusu İzzet Şahin ise açıklamasında, 'Kriz bölgelerinde illegal bir şekilde tutuklanan ve kaçırılan siviller için büyük bir gayret içinde çalışıyoruz. Kaybolan insanlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Irak, Mısır ve Suriye'de yaptığımız çalışmalar göz önündedir' diye konuştu.