Yapıcıoğlu'ndan "Hizbullah" Açıklaması

Yapıcıoğlu'ndan "Hizbullah" Açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misilleme eylemini destek verdi

ür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, merkezi Diyarbakır'da bulunan ve Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Rehber TV'de "Rehber'de Gündem" programının konuğu oldu.

Moderatörlüğünü Yunus Emiroğlu'nun yaptığı programda, Kenan Çelik ve Fikret Özkan'ın, Haziran ayında yapılması beklenen Milletvekili seçimlerinde aday olup olmayacağı, Cizre olayları, Fransa’daki silahlı baskın ve sonrasında Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı çirkin karikatür, Paralel Devlet’in  işlediği hukuk cinayetleri ve daha birçok iç ve dış gündemle ilgili yönelttiği soruları yanıtlayan Yapıcıoğlu, programın son bölümünde Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın İsrail'e karşı Seba Çiftlikleri’nde 9 araçlık konvoyu imha ederek gerçekleştirdiği misilleme eylemini değerlendirdi.

"Hizbullah'ın eylemini bütün İslam âlemi desteklemeli"

İsrail'in İslam Ümmeti’nin ortak düşmanı olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, "Hizbullah'ın İsrail’e karşı yapmış olduğu bu misilleme eylemini ve Siyonist terör şebekesi karşısında göstermiş olduğu direnişi bütün İslam âleminin desteklemesi gerekir. Bazı konularda, iç meselelerde farklı düşünceler olabilir. Farklı yerlerde konumlanmalar olabilir. Meselelere farklı yerlerden bakış açısı olabilir. Bu ayrı bir şeydir. Neticede Siyonist terör şebekesinin İslam ümmetinin bağrına basılan zehirli bir hançer gibi hesaplanması gerekir. Bu zehirli hançer bütün Ümmetin sorunudur. Ümmetin ortak düşmanıdır. Bütün Müslümanlara düşmanlık yapan bir terör şebekesidir. Eğer güç bulabilirse sadece Suriye’de, Golan’da, Kuneytra’da, Sudan’da değil, eğer o gücü kendinde bulabilirse, gelip Diyarbakır’da, Konya’da, İstanbul’da da katliamlar yapabilir ve yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Filistinli Direniş Grupları ile Lübnan’daki Direniş hareketi Hizbullah’ın İsrail’e karşı yapılan eylemlerde güç birliği yaptığının herkes tarafından bilindiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, “Biz diyoruz ki; Bütün İslam ümmeti İsrail’e karşı direnen kim varsa mezhebine bakılmaksızın, duruşuna bakılmaksızın bütün Ümmet tarafından desteklenmelidir. İsrail, kendisine anladığı dilde konuşulduğunda dura bilecek bir terör şebekesidir. Bu son misilleme de İsrail’in anladığı dilden onunla konuşmak” olduğunu ifade etti.