Yapıcıoğlu'ndan HDP'ye Saldırı Açıklaması

Yapıcıoğlu'ndan HDP'ye Saldırı Açıklaması

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mısır'daki idam kararları ile HDP’lilerin son günlerde artan saldırıları ve HDP'ye yapılan bombalı saldırılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, Bağlar 5 Nisan Mahallesi seçim irtibat bürosu açılışında konuştu. HDP'yi eleştiren Yapıcıoğlu, "HDP batıda masum doğuda ise zalim rolü oynuyor." dedi.  HDP'lilerin Gaziantep'te Kelime-i Tevhid bayrağına ve Kızıltepe'de bağımsız aday Mahmut Kılınç'ın aday tanıtım aracına saldırdığını anımsatan Yapıcıoğlu, HDP'ye yapılan bombalı saldırıların da benzer zihniyetler tarafından yapıldığını söyledi.

"Yasin Börü" adı verilen seçim bürosunun açılışında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Beşir Çelik de birer konuşma yaptı.

Aralarında Mısır’ın seçimlerle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de dâhil olduğu 100’ü aşkın kişiye idam cezası verildiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, “Daha önce haklarında idam kararı verilmiş olan 6 kişinin cezası infaz edildi. Bunlardan bir tanesi lise talebesiydi.” dedi.  Mısır'daki idam kararlarına tepki gösteren Yapıcıoğlu, meşru siyasetin önünün kapanması durumunda hukuksuzlukların baş göstereceğini ifade ederek "Bu hem Mısır ve hem de burası için geçerlidir." ifadelerini kullandı.

"Seçmen iradesinin sandığa yansımasına engel olacak saldırıları telin ediyoruz"

Seçim çalışması yapanlara yönelik saldırıların olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Yine gündemdeki diğer maddelerden bir tanesi seçim çalışmaları esnasında bazı partilerin bürolarına, seçim araçlarına, afişlerine bayraklarına veya seçim çalışması yapanlarına yapılan saldırılardır. İki ayrı yerde bomba patlatıldı. Bombalı paket gönderildi ve patlatıldı. Başka yerlerde seçim araçlarına saldırılar oldu. Antep’te bir düğüne ve o düğünde Kelime-i Tevhid bayrağına saldırı oldu. Kızıltepe’de afişler yırtıldı daha sonra anons aracına bir saldırı oldu. Bunların hepsi aslında aşağı yukarı birbirine benzeyen, benzer zihniyetli insanlar tarafından yapılmıştır. Biz nerede olursa olsun, kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın seçmenin iradesinin sandığa yansımasına engel olacak ya da onun iradesini bu tür eylemlerle yönlendirme amacıyla yapılan bütün saldırıları telin ediyoruz, lanetliyoruz.”

"Yan Cizrem Yan"a tepki

Cizre'de polislerin olaylar sırasında gaz bombalarını rastgele atmasıyla ilgili sosyal medyada yer alan görüntülere değinen Yapıcıoğlu, “Zırhlı bir polis aracının içerisinden çekilmiş ve rast gele sağa sola gaz bombası atan bazı sözüm ona emniyet kuvvetlerinin ‘Yan Cizrem yan, yapacak bir şey yok. Yan Cizrem yan.’ diye seslenen güya milletin malını ve canını korumakla görevli olanların görüntüleri ve sesleri sosyal medyaya düştü.  Bunların hepsi birbirine benzer zihniyetteki insanların, belki de tek merkezden yönlendirilmeleri sonucu yaşanan olumsuz olaylardı. Asla tasvip edilemeyecek ve olmaması gereken şeylerdi.” ifadelerini kullandı.

“HDP batıda masum doğuda ise zalim rolü oynuyor”

HDP’lilerin batıda masum doğuda diktatör rolüyle hareket ettiğini anımsatan Yapıcıoğlu, “Batıda bir yerlerde saldırıya uğrayanlar, doğuda başkalarına saldırdığında acaba kendilerini çek ediyorlar mı?” diye sordu.  

Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçmen tabanlarının zayıf olduğu yerlerde kendilerine siyaset yaptırılmadığından şikâyet edenler geçen belediye seçimleri öncesinde Lice’de Hür Dava Partisinin Belediye başkan adayı, büyükşehir belediye başkan adayının konvoyu saldırıya uğradığında, 'onların Lice’de bir tek üyesi yok ne işleri var Lice’de' sözlerini acaba hatırlıyorlar mı? Benzer olaylar kendi başlarına gelince mi bunun yanlış olduğunun farkına varıyorlar. Biz huzur içerisinde bir seçim olsun istiyoruz. Vatandaşın, halkımızın iradesinin serbest bir şekilde sandığa yansımasını istiyoruz.”

"Bunca zulme rağmen hiç bir mülki amirin görevden alınmaması AK Parti hükümetinin ayıbıdır"

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise programda yaptığı konuşmada, devletin çözüm süreciyle beraber bölgeyi zalimlere, vandallara, jakoben düşünceye sahip olan kişilere bıraktığını söyledi.

Cizre olaylarında, 6-8 Ekim katliamında halkın iş yerlerini taşlayan, bombalayan, malını yağmalayan, kültür hazinelerini yakanlara 'dur' denmesi için önümüzdeki seçimlerin bir fırsat olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Yapılan bunca zulümlere rağmen hiçbir mülki amirin görevden alınmaması da AK Parti hükümeti için büyük bir ayıptır. Bugüne kadar hiç kimse hakkında bir soruşturma açmamıştır. Halkımıza savaş açan, halkımızın iş yerlerini yağmalayan, medreselerimizi bombalayan, vahşice, canice, gaddarca kardeşlerimizi katledenlere dur diyememiştir. Bunları sokağa dökenler hakkında değil soruşturma açmak bunlar hakkında yapılan şikâyet ve suç duyurularını bile işleme sokmamıştır. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuz için Hür Dava Partisi olarak desteklemiş olduğumuz hür adaylara bu sorunları gerçek mahiyetiyle ve halkımızın gündeminde olan sorunları İslami bir çözüm getirerek, İslami pencereden bakarak inşallah çözeceklerine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hiç kimse kan ve şiddet üzerinden siyaset yapmasın”

Tanrıkulu, “Hiç kimse şiddet üzerine siyaset yapmasın. Kan ve şiddetin hiç kimseye faydası olmayacaktır. Bugüne kadar olmadığı gibi. Tehditlerle şantajlarla insanların hür iradelerini sandığa yansıtmalarını hiç kimse engelleyemeyecektir. Bundan dolayı kim halkımızı şantajla, tehditle, baskıyla, elindeki silah gücünü kullanarak yıldırmaya çalışıyorsa bunlara bizim 'dur' dememiz gerekiyor. Elimizde iyi bir fırsat var. Bizim farkımız taleplerimizdir. Bizim farkımız bakış açımızdır. Bizim en büyük farkımız var olan sorunlara getirmiş olduğumuz İslami çözümdür.” ifadelerini kullandı.

“Şehit Yasin bizim için bir misyon olmuştur”

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Mehmet Beşir Çelik ise burada yaptığı konuşmada açılışını yaptıkları büroya "Şehit Yasin" ismini verdiklerini söyledi. Çelik,  “Şehit Yasin artık bizim için bir misyon olmuştur.  O artık davamızın son nefesimize kadar bir örneğidir. Bize bıraktığı miras onun yolunda onun için, onun davası için çalışmaktır. Neydi çalışması? Hakka ve halka hizmetti. Elinde kurban etleriyle insanlara mazlumlara gidiyordu. İnşallah Biz de onun yolunu takip edeceğiz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle birlikte seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)