Yapıcıoğlu, 'Kürtler'de bu Vatanın Sahipleridir'

Yapıcıoğlu, 'Kürtler'de bu Vatanın Sahipleridir'

HÜDA PAR’ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Bismil’de aday tanıtım toplantısında Kürt sorunundan başkanlık sistemine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, devletin yaptığı katliamlar nedeniyle Kürtlerden özür dilemesi gerektiğini ifade ederken hiç kimsenin de Kürtler adına Ermenilerden özür dileyemeyeceğini söyledi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir konferans salonunda aday tanıtım ve destek toplantısı gerçekleştirildi. Programda konuşan HÜDA PAR’ın desteklediği Hür Adaylardan Yapıcıoğlu, Kürt sorunundan başkanlık sistemine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ şeklindeki sözlerini eleştiren Yapıcıoğlu, “Kürt sorununu çözeceğiz diyen Sayın Erdoğan, 2011 yılında Muş’ta Belediye Meydanı’nda yapmış olduğu konuşmada Kürt sorunu artık yoktur, dedi. Birkaç ay önce bunu tekrar etti, en son yeni yapmış olduğu açıklamasında  ‘Bundan sonra kim Kürt sorunu vardır derse ayrımcılık yapmış olur’ dedi.” ifadelerini kullandı.

“Kürtlerde bu vatanın sahipleridirler”

Anayasanın değişmesi gerektiğini de vurgulayan Yapıcıoğlu, bu ülkenin Kürtler ve Türkler tarafından ortak bir mücadeleyle kurtarılıp kurulduğunu anlattı. Kürtlerin bu vatanın sahipleri olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Bu memleketin Kürtlerin ve Türklerin beraber kurduğunu kabul edeceksiniz. Eğer kabul etmeyeceksiniz o zaman Türkler ve Türklükten de bahsetmeyeceksiniz.” diye konuştu.

“Birileri bizim adımıza Müslüman Kürt halkını katleden Ermenilerden özür diliyor”

Son yüzyıl içerisinde Ağrı’da, Dersim’de, Zilan’da memleketin farklı bölgelerinde devlet eliyle yapılan katliamların olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, “Devlet bu katliamları kabul edip, resmen özür dilemedir. Birde şuna akıl erdiremiyorum, Ermeniler binlerce köy basarak Müslüman Kürtleri katletmişler birileri de çıkıp Kürtler adına Ermenilerden özür diliyor. Katliama uğrayan biz, birileri bizim adımıza özür diliyor” şeklinde konuşarak isim vermeden bundan bir gün önce HDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın Kürtler adına Ermenilerden özür dilemesine göndermede bulundu.

“Memlekette insanlar aç iken başkanlık sistemi gündem olmamalı”

Hükümetin başkanlık sistemindeki ısrarcı tutumunu da eleştiren Yapıcıoğlu, iktidarın, halkın önceliklerini önemsemediğini belirterek, “İnsanlar burada aç iken, memleket parlamenter sistemle mi yönetilmiş, başkanlık sistemiyle mi yönetilmiş bana ne! Milletin derdi, milletin gündemi bu değil ki. İşte biz diyoruz ki milletin gündeminin siyasetinde gündemi olması için, milletin gündemini meclise taşıyacak insanlara ihtiyaç var. İnşallah bu kardeşiniz de onlardan bir tanesidir. İnşallah sizin gündeminizi meclise taşıyacağız. Sizin dertlerinizi orada dillendireceğiz. Sizin dertlerinize çare bulmaları için iktidar sahiplerini sıkıştıracağız.” ifadelerine yer verdi.

“Seçime bağımsız girme nedenimiz yüzde 10’luk seçim barajı”

Yüzde 10’luk seçim barajını adaletsiz ve insafsızlık olarak niteleyen Yapıcıoğlu, seçime bağımsız girmelerine de bu baraj engelinin neden olduğunu dile getirdi.

Programın sonunda Hür Aday Zekeriya Yapıcıoğlu’na çocuklar tarafından kırmızı gül hediye edilirken Yapıcıoğlu’nun miniklerin ellerini öpmesi büyük takdir topladı.  (İLKHA)