Yapıcıoğlu: Köşeye Çekilmeyeceğiz

Yapıcıoğlu: Köşeye Çekilmeyeceğiz

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğudaki çatışma ortamında çözüm sürecine ilişkin düşüncelerini yüksek sesle söylemeye devam edeceklerini belirtti.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğudaki çatışma ortamında çözüm sürecine ilişkin düşüncelerini yüksek sesle söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Yapıcıoğlu, çözüm önerilerinin oy kaygısıyla değil samimi bir çağrı olarak duyulmasını istediklerini kaydetti:

"Biz, çözüm süreci başladığından beri bu sürece ilişkin yanlışları dile getirdik. Bu sürecin bir gün tıkanacağını ve olayların patlak vereceğini dile getirdik. Fakat sanki bunu bizim siyasi iktidar hesabıyla, sesimizi duyurabilmek için veya daha fazla oy toplayabilmek için söylediğimiz yönünde bir algı oluştu. Bu da bizim seçime girmeme nedenlerimizden biri."

'Seçmeni şimdilik bir yere yönlendirmeyeceğiz'

HÜDA PAR, 1 Kasım'da başka partilerle ittifak yapmayacak. Bağımsız adaylar göstermeyecek. "Bugünkü şartlarda" seçmenlerine destek vereceği bir adres göstermeyecek.

Partinin lideri Zekeriya Yapıcıoğlu BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Biz seçmenimize sandığa gidin veya gitmeyin demiyoruz" dedi.

"Sandığa gittiklerinde de kendi hür iradeleriyle, memleketin milletin menfaatinin nerede olduğunu düşünüyorlarsa, ona oy vermekte özgürdürler" diye konuşan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İleride şartlar değişir, o zaman bir başka açıklama yapma gereği hasıl olursa bir açıklama yaparız. Memleketin menfaatinin bir yerde olduğuna inanırsak, o zaman deriz ki arkadaşlar memleketin menfaati şuradadır, şu tarafa yönelmenizi tavsiye ederiz, deriz. Bunu da açık söyleriz."

'Bölgedeki olayları raporlaştıracağız'

HÜDA PAR lideri, 8 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'deki olaylara da değindi. Yaşananlarla ilgili rapor hazırladıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Seçime girmeyeceğiz ama köşemize çekilip oturmayacağız" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, "Bundan sonra da bölgedeki gelişmeleri raporlayarak paylaşacağız. Bu olaylardaki taraflarla iletişim kuracağız. Kim yanlış yapıyorsa da onun yanlışını yüksek sesle dile getireceğiz" diye ekleyerek seçim dönemindeki faaliyetlerine açıklık getirdi.

HÜDA PAR, 2013 yılında kurulmuş bir parti. Tabanı daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinde. (BBC Türkçe)