Yapıcıoğlu: HDP'ye Boyun Eğmeyiz

Yapıcıoğlu: HDP'ye Boyun Eğmeyiz

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'ni kan ve ölüm siyasetine karşı durduklarını açıkladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'ye boyun eğmeden, onlara tabi olmadan Güneydoğu'da siyaset yapmaları dolayısıyla hedef tahtasına oturtulduklarını savunarak, "Sermayeleri kan, ölüm, cenaze. Bu argümanları ellerinden alındığında sudan çıkmış balığa dönüşeceklerini düşünüyorlar. Korkmasınlar, bunlar olmadan da siyaset yapılabiliyor" dedi.
"DİYARBAKIR'DA YÜZDE 5 OY ALDIK"
Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılan yerel seçimlere 15 aylık bir parti olarak katıldıklarını belirterek, buna rağmen Diyarbakır il genelinde yüzde 5 civarında oy aldıklarını, bunun da 40 bin kişiye tekabül ettiğine dikkati çekti.
Haziranda yapılacak milletvekili genel seçimlerine hazırlıklar kapsamında örgütlenme çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Yapıcıoğlu, 81 ilin 48'inde teşkilatlandıklarını bildirdi.
Seçimlere parti olarak mı yoksa bağımsız olarak mı katılacakları konusunda açıklama yapmayı erken bulduklarını dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
"BÖLGENİN ŞARTLARI BELLİ"
"30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partimize en yüksek oy yüzde 40'ın üzerinde Muş'un Korkut ilçesinde çıktı. Batman'ın bazı belediyelerinde yüzde 28'den yüzde 5'lere kadar değişen oranlarda oy aldık. Aslına bakarsanız, biz daha yüksek oranda oy bekliyorduk ama bölgenin şartları belli. Bizim seçime girdiğimiz yerlerin neredeyse tamamında HDP ciddi bir varlık gösteriyor. Yüzde 40 oranında oy aldığımız Korkut'ta il genel meclisinde HDP'ye oy verenlerin pek çoğu ilçede AK Parti'yi destekledi. Yani HÜDA PAR karşıtlığı üzerinden kendilerini konumlandırdılar. Bu olmasaydı Korkut Belediye Başkanı HÜDA PAR adayı olacaktı."
"HDP'YA ASLA BOYUN EĞMEYİZ"
Yapıcıoğlu, yerel seçimlerde partililerinin ziyaret ettiği köylere daha sonra PKK'lıların geldiğini ve insanları tehdit ettiğini ileri sürerek, "Baskılar olsa da olmasa da neticede HÜDA PAR, gün ve gün büyüyecektir. Baskılara rağmen oylarımızda bir artış olacak. Bu baskıların bir yerden sonra ters tepeceğini HDP de görmelidir. Bizi hedef tahtasına oturtmalarının sebeplerinden bir tanesin de HDP'ye boyun eğmeden, onlara tabi olmadan, onlara rağmen orada siyaset yapmamızdır. Bu tavrımız, onların siyasetinden memnun olmayanlara da cesaret vermeye başladı" dedi.