Yapıcıoğlu Halk Kan İstemiyor

Yapıcıoğlu Halk Kan İstemiyor

Muş'ta düzenlenen iftar programında son yaşanan gelişmeler hakkında partililere bir seminer veren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Muş’ta düzelediği iftar programına katıldı.

Muş girişinde partililer tarafından karşılanan Yapıcıoğlu, ilk olarak il başkanlığına geçerek burada partililerle bir araya geldi.

“Bizim büyümemiz insanların umutlarının büyümesi anlamına gelir”

Son yaşanan gelişmeler hakkında partililere bir seminer veren Yapıcıoğlu, bölgede son yaşanan gelişmeler karşısında tavırlarının her zaman net olduğunu belirterek, şehir merkezlerine taşınan çatışmalarda hem örgütün hem de hükümetin sorumluluğunun olduğunun altını çizdi.

Yapıcıoğlu, “Halk kapısının önünde bomba patlamasını, kan akmasını istemiyor. Ancak olayların faillerinin bunun faturasını ödemesi gerekir. Halk da şu anda çaresiz bir şekilde bekliyor, dua ediyor ve ne yapacağını şu an tam olarak kestirebilmiş değil. İşte bu noktada biz ne yapmalıyız diyecek olursak; bizler halkın bize yönelik yeşeren bu umutlarını büyütmeliyiz. Zira umutları büyütürsek bizlerde büyürüz. Bizim büyümemiz de insanların umutlarının büyümesi anlamına gelir ki bizim bu umutları boşa çıkarmaya hakkımız yok. Zira bir şeylerin farkında olan insanların sorumlulukları daha ağırdır. Evet, belki yola çıktığımız zaman çok kalabalık olarak yola çıkmadık ancak bu o kadar önemli değil. Biz gücümüzü sayımızın çokluğundan değil haklılığımızdan alıyoruz ve bir gün bu haklılığımız anlaşıldığında, bu saflarda bir araya gelen insanları gördüğümüzde biz bile şaşıracak ve nasıl oldu da bu kadar insan bir araya geldi diyeceğiz.” dedi.

“Mutluluğu rakamlarda arayanlar yanlış yerde arıyorlar”

İnsanların huzur ve refahının periyodik olarak açıklanan ekonomik rakamlara endekslenemeyeceğini belirten Yapıcıoğlu, rakamların olumlu görüntüsünün toplumdaki gelir dengesizliğini gidermediğini ve toplumda giderek artan yozlaşmanın önüne geçemediğini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Biz diyoruz ki; mutluluğu rakamlarda arayanlar yanlış yerde arıyorlar. Peki, gelir adaletsizliği düzeldi mi? Fakir ile zengin arasındaki uçurum daraldı mı, genişledi mi? Diyelim ki her kesin karnı doydu, bu işin sadece bir boyutu. Ahlaki çöküntü her tarafı tehdit eden bir boyuta ulaştı ancak bununla ilgili en ufak bir tedbir yok.” ifadelerinde bulundu.

Yaşanan çatışma ortamına değinen Yapıcıoğlu, bu durumun ciddiye alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Bugün, geldiğimiz noktada ülke de bir iç savaşın olacağı yönünde açıklamaların konuşulması bile çok ciddi bir sıkıntı. Ancak bizler, Allah’a ve Ahiret gününe inanmış insanlar barışın çok daha hayırlı olduğunu biliyoruz ve savaşların en kötüsü olan iç savaşla karşılaşmayı asla ama asla temenni etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Seminer sonrası partililerle tarihi Murat köprüsünü de ziyaret eden Yapıcıoğlu, daha sonra Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, Ramazan ayında İslam coğrafyasında iftar yerine payına bombaların düştüğü mazlumların unutulmaması gerektiğini belirterek, şu an içerisinde bulunduğumuz ortam ve yaşanan gelişmelerin bölgenin huzurunu bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, “Özellikle son günlerde birileri tarafından farklı şekillerde de olsa bir iç savaş, iç çatışma söylemi sık sık dile getiriliyor. Ülke bir iş savaşa, bir kaosa, bir çatışma içerisine çekilmek istenmektedir, bu gözden kaçmıyor. Belki de bu çatışmalara körükle giden pek çok insan da vardır. Ben burada isim zikretmek istemiyorum. Herkes aslında her şeyi biliyor ve görüyor.” şeklinde konuştu.

Şu an Suriye'de devam eden iç savaşın ne anlama geldiğini en iyi anlayacak kişilerin iç savaşı yaşayanların olduğunu kaydeden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu,  “Bu savaşın ne anlama geldiğini onlardan sonra bu memleketin insanı da çok iyi anladı ve gördü. Hemen her şehrin sokaklarında o savaştan kaçıp muhacir olmuş ve buralara gelmiş insanlara rastlıyoruz. Kamplardaki olumsuz koşullarda yaşamaktansa buralardan kurtulmak ve belki de ‘daha iyi koşullara kavuşabiliriz’ diye Avrupa yollarına düşüp denizlerde boğulan kardeşlerimizi görüyoruz.  Sahillere yüzlerce ceset vuruyor, bunları da görüyoruz. Bebek cesetleri, kadın cesetleri, yaşlı cesetleri…” diye konuştu.

“Gerginliğin artmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

Savaşın iyi bir şey olmadığını ve savaşı temenni etmenin de insanî bir tavır olmadığını belirten Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ama barışın içini de o kadar boşalttılar ki, o kavram da adeta tüketilmiş oldu. Biz başından beri bunu hep dile getirdik. Tansiyonun daha da yükselmemesi için, gerginliğin daha da artmaması için, mevcut gerginliklerin giderilmesi için elimizden gelen çabayı şu ana kadar ortaya koyduk, bundan sonra da koymaya devam edeceğiz.”

Huzur, barış ve adalet isteyenlerin mutlak surette adaleti tesis etmek zorunda olduklarını anlamaları gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Sadece sözle ne kardeşlik gerçekleşir ne huzur ortamı oluşur ne de gerginlikler ve rahatsızlıklar son bulur. Kim ki kardeşlik istiyorsa; kardeşlik hukukuna riayet etmelidir. Kim ki huzur istiyorsa; kimsenin başka bir kimseye zulmetmesine, haksızlık yapmasına gözünü kapatmaması gerekir.” dedi.

“Biz bu doğruları gittiğimizi her yerde söyleyeceğiz”

“Herkese hakkının tastamam verildiği sadece bir sistem vardır.” diyen Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle bitirdi:

Allah'ın bizim için koymuş olduğu ölçülere riayet edersek, onun bizler için koymuş olduğu kanunlarla hareket etmeyi öğrenirsek, ama aynı zamanda bize vermiş olduğu hakların aynısını, bizim kardeşlerimize de verdiğini kabul edersek, kendi nefsiniz için istediğimizi kardeşimiz içinde istersek, bize yapılmasını istemediğimiz bir hareketi kardeşimize de yapmazsak; işte o zaman insanlar belirtildiği gibi bir huzur ve kardeşlik ortamına  kavuşur. Biz bu doğruları gittiğimizi her yerde söyleyeceğiz ve öyle inanıyoruz ki bu doğrular bir gün çoğunluk tarafından da yüksek sesle dile getirilecekti. İşte o zaman, bugün konuştuğumuz pek çok meseleyi geçmiş tarihlerde yaşanmış acı olaylar olarak hatırlayacağız.

Muş’un önde gelen âlimlerinden Molla Mahsum Yıkın, bazı kanaat önderleri ve STK temsilcileri de iftar sonrası bir araya Yapıcıoğlu’na, HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan tarafından program sonunda bir tablo hediye edildi.

Teravih namazını partililerle beraber merkez Salih Muhlise Çağlayan camiinde kılan Yapıcıoğlu’na namaz sonrası cemaat, yakın ve sıcak ilgi gösterdi. 

Bu arada iftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı’nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarından Aydın Gök, M. Sait Ortaç ve Vedat Turgut da katıldı. (İLKHA)