Yapıcıoğlu, '6-7 Ekim Büyük Bir Projeydi'

Yapıcıoğlu, '6-7 Ekim Büyük Bir Projeydi'

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim olaylarında 6 kişinin vahşice katledildiği saldırıların hedefi olan Köy Der'i ziyaret etti. Burada konuşan Yapıcıoğlu, "6-8 Ekim aslında büyük bir projeydi ancak

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği saldırıların hedefi olan Köy Der'i ziyaret etti. Burada konuşan Yapıcıoğlu, 6-8 olaylarının bir proje olduğunu ifade ederek katliam ve vahşeti görkemli bir serhıldan olarak gösterenlere sert tepki gösterdi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Yapıcıoğlu halkın içinde olmaya ve onların sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.

Ziyaretleri sırasında Bağlar ilçesinde bulunan Köy Der'i ziyaret eden Yapıcıoğlu, dernek yöneticilerinden Mustafa Arten’den dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yaptıkları hayır faaliyetleriyle bilinen derneklerinin 6 - 8 Ekim olaylarında HDP/PKK’li çetelerin saldırısına maruz kaldığını söyleyen Arten, “Aylarca evinde et götürememiş insanlara et yardımında bulunan kardeşlerimizi barbarca bir saldırı sonucu şehit ettiler.” dedi.

“Üyelerimizle birlikte büyük bir zulme gözlerimizle şahit olduk”

Yaşanan vahşeti anlatan Arten, üyelerinin feci bir şekilde katledildiğini hatırlatarak, “Biz ve üyelerimiz böyle büyük bir zulme kendi gözlerimizle şahit olduk. Allah-u Teâla bir daha böyle bir vahşeti milletimize yaşatmasın.” diye konuştu.

Yapıcıoğlu,  Arten’ i dernek olarak yaptıkları hayırlı hizmetlerden dolayı tebrik edip kurumlarına yönelik gerçekleştirilen insanlık dışı saldırılarından dolayı tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“6-8 Ekim aslında büyük bir projeydi ancak Allah’ın yardımıyla tutmadı”

Yapıcıoğlu, Devlet ve HDP/PKK'yi eleştirerek “6- 8 Ekim olayları aslında bir projeydi.  Devletin içine yerleşmiş birileri veya devletin kendisi- artık derin midir yüzeydeki devlet midir bilinmez- halka şöyle bir senaryo çizdi. Buradaki insanların bir kısmı diğer bir kısmını katledecek, sonra o katledilen mazlumların kanı üzerinden kendisine bir pay çıkaracak bir propaganda aleti çıkaracak. Böylece belki kendine göre 2 büyük bela olarak gördüğü unsurdan kurtulmuş olacaktı. Bu senaryoda kendilerine rol biçilen insanlar İmralı’dan tutun onun kardeşi Mehmet Öcalan’a HDP’nin yönetimine, buradaki il başkanına kadar herkes kendi rollerini oynadı. İnşallah bunun farkına varmışlardır. Allah bir daha onlara bu fırsatı vermesin.” diye konuştu.

“Girişteki demir kapıyı kırabilselerdi,  belki de bu dernek bugün olmayacaktı”

Katliamı yapmayı planlayanların hesabının tutmadığını aslında yapılmak istenenin bundan çok daha büyük bir katliam olduğunu anlatan Yapıcıoğlu, “Eğer girişteki demir kapıyı kırabilselerdi,  belki de bu dernek bugün olmayacaktı.” şeklinde konuştu.

“Katliamı halen ‘Görkemli bir serhıldan’ olarak nitelendirmek yaşananlardan daha acı”

HDP/PKK’lilerin 6-8 Ekim’de yaşanan katliamı halen ‘Görkemli bir serhıldan’ olarak nitelendirmesinin yaşananlardan daha acı olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, “Çünkü böyle bakmaları, böyle söylemeleri benzer olayların bir daha yaşanabilme tehlikesini içinde barındırıyor. Allah-u Teâla feraset versin bu millete. Bu milletin çocuklarını birbirine kışkırtıp onları birbirine öldürtme hesabı yapanlara fırsat vermesin. O senaryoyu çizenlerin oturdukları yerden vahşeti önce keyifle izlediklerini sonra timsah gözyaşları döktüklerini artık bu millet görsün! Görsün ki bir daha kimse bu oyunlara düşmesin.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Arten son olarak kendilerini ziyarete gelen Yapıcıoğlu’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür edip kendisine adaylığı süresince dernek olarak destek vereceklerini ve sürekli yanında olacaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu esnafı ve çeşitli kurumları ziyaret etti

Programı çerçevesinde Bağlar ilçesinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı ilköğretim Okulunu ziyaret eden Yapıcıoğlu, okula girerken öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Okul Müdürü Mehmet Bozkurt tarafından karşılanan Yapıcıoğlu, Bozkurt’u makamında ziyaret etti.  Okul hakkında bilgi alan Yapıcıoğlu Bozkurt’ta çalışmalarında başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

Daha sonra Diyarbakır’ın en yoğun alışveriş merkezlerinden olan NCİTY Outlet Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Türker Nacaroğlu’lunu ziyaret etti. Seçime HÜDA PAR olarak girmek istediklerini ancak yüzde 10 seçim barajı yüzünden bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldıklarını belirtti. (İLKHA)