Yalova'da AKP'ye Şok

Yalova'da AKP'ye Şok

Doğu Perinçek ve Osman Pamukoğlu, Yalova'daki Belediye Başkan adaylarını yarıştan çekti. CHP'li Vefa Salman'ın seçimi kazanma şansı yükseldi.

Ağrı ve Yalova 1 Haziran'da yapılacak seçimlerde büyük çekişmelerin merkezi olacak. Ağrı'da BDP ile AK Parti arasında geçecek olan yarış Yalova'da CHP ile AK Parti arasında olacak. 

Seçimlere 2 gün kala CHP kritik önemdeki Yalova için bir adım öne geçti. 

İşçi Partisi ve HEPAR'ın Belediye Başkan adayları yarıştan çekildi. CHP'li aday Vefa Salman'ın seçimi kazanma şansı da yükseldi.

CHP LEHİNE ÇEKİLDİ

İşçi Partisi Belediye Başkan adayı Hüseyin Irızak, CHP'li Vefa Salman lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu. Irızak, Yalova'daki cephenin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de örnek olacağını vurguladı. 

OSMAN PAMUKOĞLU ÇEKİL DEDİ

HEPAR adayı Tölehan Yıldırır da adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çekilme talimatının bizzat HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'ndan geldiği ve teşkilatın da serbest bırakıldığı bildirildi.

YALOVA SEÇİMLERİ

Seçim sonuçlarına en çok itiraz edilen yerlerden biri Yalova oldu. AKP’nin belediye başkanlığını bir oy farkla kazandığı açıklandıktan sonra CHP’nin itirazı sonucu oylar yeniden sayıldı ve bu kez CHP 6 oy farkla kazandı. AKP’nin, oy verme ehliyeti olmayanların oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK seçimleri iptal etti.

Yalova'da 75 bin 803 seçmen bulunuyor. 30 Mart seçimlerinde bu seçmenlerden 64 bin 902'si sandık başına gitmişti. İptal öncesi son sayımdan CHP'li aday Vefa Salman'a 22 bin 229, AKP'li aday Yakup Koçal'a ise 22 bin 223 oy çıkmıştı.