Yalan Haberlerin Sözcüsü

Yalan Haberlerin Sözcüsü

Sözcü Gazetesi, insan dramları üzerinden yaptığı yalan habere bir yenisini daha ekledi.

Özgür Gündüz/Haber7

İnsan dramları üzerine yaptığı haberlerle toplum tarafından tepki gösterilen Sözcü Gazetesi bir skandala daha imza attı. Bugün Sözcü Gazetesi'nin haberinde, Ersin Turhan adında bir vatandaşın sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra ataması yapılmadığı gerekçesiyle bunalıma girerek intihar ettiği iddialarına yer verildi ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. 

 

MEZUN BİLE OLMAMIŞ

Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bugün Sözcü Gazetesi'nin haberinde, Ersin Turhan adında bir vatandaşımızın sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra ataması yapılmadığı gerekçesiyle bunalıma girerek intihar ettiği iddialarına yer verilmektedir. Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalar neticesinde, adı geçen kişinin, Erzincan Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olduğu anlaşılmıştır. Söz konusu öğrencinin 2017 yılından beri kayıt yenilemediği, bir üst sınıfa geçebilmesi için gerekli 2.00 not ortalamasına ulaşamadığı, not ortalamasının 1.75’te kaldığı bilgilerine ulaşılmıştır. 

Henüz öğrenci olan Turhan'ın psikolojik gerekçelerle intihar ettiği öğrenildi. 

ÇOCUĞUNA PANTOLON ALAMAYAN BABA HABERİ DE YALAN ÇIKMIŞTI

Sözcü Gazetesi'nin intihar eden insanların mağduriyeti üzerinden kurguladığı yalan haberler bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz ay "Çocuğuna okul kıyafeti alamayan baba" başlıklı haberinin de yalan olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı. İntihar eden İsmail Devrim'in eşinin basına yaptığı açıklamada eşinin bunalıma girdiği ve "Çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar ettiği" yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirtmişti.

PKK DESTEKÇİSİNİ REFERANS ALIYOR

Sözcü gazetesinin haberi yaparken terör örgütü PKK'ya desteğini gizlemeyen Evrensel gazetesini referans alması dikkatlerden kaçmadı.

Atanamayan öğretmen intihar etti haberi yalan çıktı

KAYNAK: HABER7