Yakup Köse’ye Zaman’dan 'Erdoğan' Teklifi

Yakup Köse’ye Zaman’dan 'Erdoğan' Teklifi

Dün tekrar tutuklanarak cezaevine konulan Yakup Köse'ye Zaman muhabirinden Erdoğan ile ilgili çok konuşulacak bir teklif yapılmış...

28 Şubat döneminde 14 yaşındayken katıldığı bir eylemde gözaltına alınan ve 10 yıl cezaevinde kalan Yakup Köse tahliye edildi. Ancak cezaevinde bulunduğu dönemde cezaevinde meydana gelen Noel Baba isimli operasyonda görevlilere direndiği gerekçesiyle yargılandığı davadan aldığı 7 yıl hapis cezası yargıtay tarafından onandı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Dün akşam işyerinde evine dönerken bindiği otobüse yapılan operasyonla gözaltına alınan Gazeteci Yakup Köse bugün getirildiği Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde tutuklanarak Metris Cezaevine götürüldü.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan Twitter'da Yakup Köse ile ilgili çarpıcı bir gerçeği açıkladı. Buna göre Gülen medyası Köse'ye hükümet nezdinde Recep Tayyip Erdoğanaleyhinde konuşması için  bir teklifte bulunmuş.

İşte çarpıcı detaylar:

1.Bir şey iddia ediyor değilim. Sadece gerçek bir olay aktaracağım. Yakup Köse ile ilgili.

2.Bundan bir süre önce Yakup Köse beni arayıp, nerdeyse kahkahalar atarak 'beniZaman'dan aradılar abi' dedi. 'Neymiş dertleri' dedim.

3. Zaman muhabiri, Yakup'un mağduriyeti ile ilgili olarak hükümeti suçlayıcı bir söyleşi talep etmiş kendisinden. Yakup 'bunu niçin yapayım'+

4.diye sorduğunda da 'biliyorsun tutuklama kararın var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleşinin sana faydası dokunur' cevabını almış.

5. Yakup Köse bunun üzerine 'elinizden geleni ardınıza koymayın, bana işkence edenlerden korkmadım. Sizden de korkmam' deyip kapamış telefonu

6. Pek çok kez yurt dışına çıkma şansı oluşmuş iken, 'hükümeti satma' karşılığı özgürlük vaadi almışken dimdik duran bi adam

7. Şimdi üzerimize düşeni yapıp Yakup'u ve tüm 28 Şubat mağdurlarını bu zulümden kurtarmazsak yazıklar olsun bize. Yazıklar olsun bize.



TUTUKLANMASINDA PARALEL ŞÜPHE

Yakup Köse'nin Twitter'da "O Fethullah Gülen buraya gelecek!" tivitinden sonra karanlık bir paralel çete trolünün tehditi ve ardından gözaltına alınması kafaları karıştırdı. Köse'ye Gülen örgütünün yeni bir tezgahı mı kuruldu merak konusu.