Yakup Köse: Mavi Marmara Davasına 12 Saat Ara Vermediler !

Yakup Köse: Mavi Marmara Davasına 12 Saat Ara Vermediler !

Star Gazetesi yazarı Yakup Köse Mavi Marmara davasında yaşananları yazdı.

Star Gazetesi yazarı Yakup Köse Mavi Marmara davasında yaşananları yazdı.

Yazının ilgili kısmı;

İşte bu çete, işgal ettiği Filistin'deki kardeşlerimize yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine 2010 senesinde uluslararası sularda, her zaman yaptığı üzere hukuku çiğneyerek saldırdı. 9 kardeşimiz şehid oldu, onlarcası da yaralandı.

Türkiye'de, FETÖ mensubu hâkim ve savcıların engellemesi sebebiyle İsrail aleyhine dava açmak zor oldu. Dava açıldı ve mezkûr çete liderleri yargılanmasına başlandı. Davadan hayırlı bir netice alacağımızdan ümitliydik. Lâkin 15 Temmuz öncesi yapılan anlaşmayla hukukî süreç İsrail adlı çetenin lehine döndü.

Devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti istediği devlet veya çeteyle anlaşma yapabilir ama bu anlaşma benim haklarımdan feragat etme noktasında olamaz. Bana, “Al şu parayı hakkını arama” da denemez. Burası çeteme ki, hukuk askıya alınıp mahkemenin bitirilmesi için baskı yapılıyor. İsrail zaviyesinden mâkul olan bizim için nasıl mâkul olabilir. TC, bir hukuk devleti değil mi!..

Son celsede yaşanan rezaleti sorumluluğu kime aittir! Oldubittiyle mahkemeyi sonlandırmak için 12 saat boyunca hiç ara verilmemesi, insanların en temel ihtiyaçlarının giderilmesine müsaade edilmemesi… Rezalet üstüne rezalet!

Ülkede yaprak düşse Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilindiğinden, bu rezalete yol açanlar da bu rahatlıkla işlerini yürütüyorlar. “İsrail'le anlaşmak zorundayız, Erdoğan ülkeyi uçuruma sürüklüyor” diyenlerle “Gördünüz mü, İsrail'le anlaşmak uğruna halkını sattı” diyenler aynı mihrak. Mavi Marmara davasında yaşanan rezalet, Sayın Erdoğan'ı halk nazarında da yalnızlaştırmanın bir parçasıdır.

İsrail çetesi tarafından kocası şehid edilen Çiğdem Topçu mahkeme heyetine sorduğu şu soruyu ben devlet yöneticilerine yöneltiyorum: “Hâkim Bey, Akşam eve gidince eşinize ve çocuklarınıza sorun, beni İsrail öldürürse kanım için kaç paraya davamdan vazgeçersiniz, evladınıza ve karınıza sorun size ne cevap verecekler…”