Yakup Köse Gözaltına Alınırken Polisler Bakın Neler Yapmış

Yakup Köse Gözaltına Alınırken Polisler Bakın Neler Yapmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yakup Köse'nin gözaltına alan polislerin neler yaptığını anlattı...

A Haber’de yayınlanan ‘Diplomasi’ programında Orhan Sali’nin konukları arasında olanAK Parti İstanbul MilletvekiliMetin Külünk, Yakup Köse'yi gözaltına alan polislerin hukuk dışına çıktğını söyledi.

‘Paralel Yapı’ operasyonları, Fethullah Gülen’e yakalama kararı ve Batı’nın algı yönetiminin mercek altına alındığı programda ‘Yakup Köse’nin tutuklanması’ da konuşuldu. Cezaevinde kaldığı dönemde yapılan Noel Baba isimli operasyonda görevlilere direndiği gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan geçen hafta tutuklanan Yakup Köse’nin yakalanış tarzının ‘vahim’ olduğunu belirten Metin Külünk, ilginç açıklamalar yaptı.

“CUMHURBAŞKANI GELSİN SENİ KURTARSIN”

‘Yakup Köse’nin yakalanış biçimi son derece vahimdir. Aranan bir şahsın yakalanması kanun uygulayıcılarının vazifesidir ancak Yakup Köse’nin yakalanışında isimleri tespit edilmemiş, polis kimliği olan iki kişinin cümleleri paralel darbe örgütünün vehametinin bu ülke için ne kadar ağır olduğunun ifadesidir. Yakup Köse isimli aranan şahsın içinde olduğu halk otobüsü durduruluyor. Önden ve arkadan polis kimlikli şahıslar giriyor. Köse,  gözaltına alınma sürecinde kendini hukuken savunma ihtiyacını ifade ediyor. Bu şahısların söylediği cümle şu: “Biz ne Başbakan ne Cumhurbaşkanı tanırız. Cumhurbaşkanı gelsin seni kurtarsın.” Bu şahıslar bulunup adalete teslim edilmelidir.’