Yakup Köse : Erdoağan'ı  FETÖ Yöneticisi Diye Yargılayabilirler

Yakup Köse : Erdoağan'ı FETÖ Yöneticisi Diye Yargılayabilirler

Yakup Köse: Zamanı geldiğinden Başkan Erdoğan’ı FETÖ yöneticisi olarak yargılayabilirler

Eski Ergenekon mahkûmu, CHP’nin eski milletvekili Dursun Çiçek’e ‘dert’ yanan Başsavcıların sözlerinden anlıyoruz ki, Atatürkçü/laik darbeci damarda bir kımıldanma var, kan akışı hızlanmış! FETÖ’nün izlediği taktiğin aynısını yapmanın peşindeler. Bunun yolunu da, geçen yazımda yazdığım üzere hükümetin FETÖ’ye mensubiyet ve iltisak başlangıç tarihi olarak belirlediği 17-25 Aralık 2013 tarihini geri çekerek yapacaklar. Pek medyaya yansımadı ama birkaç mahkemeden de bu minvalde karar çıktı. Bu kararlar kenarda bekletiliyor.

“Bu ne anlama geliyor” diye sorarsanız; şu anlama geliyor, zamanı geldiğinden Başkan Erdoğan’ı da FETÖ destekçisi hatta yöneticisi olarak yargılayabilirler. İster hayal deyin, ister plan; yapılmamak istenen bu!

Çiçek’in mezkûr sözleri sarfettiği programın tamamını seyrederseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ak Parti FETÖ ilişkisi üzerine kurgulanmış programda Çiçek, soruşturma mevzusu olan sözleri bu bağlamda aktarıyor. Yâni bazı Başsavcılar Çiçek’e şunu demiş: “Ergenekon kumpasında sadece FETÖ değil AKP de suçlu. Biz şu an yargıda Erdoğan’ın indirecek kadar güçlü olmadığımızdan indiremiyoruz, siz bir şekilde indirin ondan sonrasını da bize bırakın.”

Merhum Menderes’i asanların ruhu hangi adliyelerde dolaşıyor? Yetkililer bir araştırsın…