Yakup Köse A Haber'e Konuştu-VİDEO

Yakup Köse A Haber'e Konuştu-VİDEO

28 Şubat sürecinde daha 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve yaklaşık 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra iki yıl önce özgürlüğüne kavuşan gazeteci Yakup Köse'nin cezası Yargıtay tarafından onandı.

Köse, 2000 yılında cezaevlerine yapılan operasyon sırasında askere karşı isyan ve yangın çıkarma suçlarından yargılandığı davada ceza almıştı. Köse, A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programına katılarak kararı değerlendirdi.

KARARIN VERİLDİĞİ TARİH MANİDAR

27 Kasım'da dava hep merak etmiştim, 25 Aralık'a atmıştı karar vermek için. Yargıtay'da usul böyle değildi, anlamamıştım "niye 25 Aralık'a attı" diye, onu bugün anladım. bize yapılan operasyonun adı Noel Baba operasyonu idi, bugün verildi karar, 25 Aralık Noel'in ilk günü, bu çok manidar.

ELDE YENİ DELİLLER VAR, BAKANLIK MÜTALAA İSTEYEBİLİR

Eğer Adalet Bakanlığı isterse mütalaanın yenilenmesini Yargıtay'dan isteyebilir çünkü ortada yeni deliller var. Bandırma Cezaevi'ne operasyon yapan komutanın Korcan Polat olduğu ortaya çıktı, bir hafta önce. Bizzat cezaevine gelerek vurun emrini veren kişinin o olduğu ortaya çıktı. Dönemin gazetelerine de yansımış bu. Biz bunu ortaya çıkarttık. Ortada kamera kayıtları var bu kamera kayıtlarının izlenmesini istiyoruz, cezaevini yakan olardı, bizi öldürmek isteyenler onlardı, bizi yaralayan onlardı, bunların ele alınmasını istiyoruz. Bunlar yeni delillerdir. Adalet Bakanlığı kanunu yararlı bir şekilde yürütmeyi durdurma kararı verebilir, Yargıtay'a müdahalede bulunabilir, böyle bir yasal hakkımız var. Ben yetkililerin bu konuda ivedi ve hızlı olmasını diliyorum.

28 ŞUBAT İLE TAM HESAPLAŞAMAMA 17 ARALIK'I DOĞURMUŞTUR

3 senedir diyoruz ki gelin 28 Şubat kararlarını iptal ettirelim, Salih Mirzabeyoğlu'nu özgürlüğüne kavuşturalım dedik ama sesimizi duyuramadık işte o 28 Şubat ile tam hesaplaşmama bugün 17 Aralık'ı doğurmuştur. Teşbihte hata olmasın, bu mücadeleyi verirken söylerim, darbe ile darbenin sonuçlarını ele alırsak hesaplaşabiliriz. Ayı yaralıdır, yaralı ayının pençesi daha ağır olur. Çevik Bir'i serbest bırakan zihniyet, BDP milletvekillerini serbest bırakmayan zihniyet, Salih Mirzabeyoğlu'nu özgür bırakmayan zihniyet aynı zihniyettir. Bu küresel bir operasyondur. Sayın Başbakanımız bugün İstiklal Mücadelesi veriyoruz dedi, destekliyorum, gelin bu mücadeleyi darbecilere karşı sağlam durarak verelim, bir günde yasa çıkarttık biz , gelin 28 Şubat davası kararlarının iptaline yönelik yasalar çıkartalım.