Yakalanmasa Kendini Patlatacaktı

Yakalanmasa Kendini Patlatacaktı

Konya'da IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlarda yakalanan F.K. isimli kadının Türkiye'ye aranan 3 kadın bombacıdan biri olduğu iddia edildi.

Vatan'ın haberine göre, Konya'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi arasında bulunan F.K.'nın, IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğu iddia edildi. Polisin yaptığı teknik takiplerde, iki kardeşi de Suriye'deki çatışmalarda ölen genç kadının, intikam için kendini patlatmaya hazırlandığı ortaya çıktı. F.K., canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yapınca gözaltına alındı. Suruç'ta meydana gelen 32 kişinin öldüğü patlamanın hemen ardından eylemi kadın bir canlı bombanın gerçekleştirdiği ileri sürüldüğünde ilk akla gelen kişi, F.K. olmuştu.
 
Liderleri cezaevinde
 
IŞİD'in Konya'daki faaliyetlerini sürdüren gruba yapılan operasyonda şüphelilerin Suriye ve Irak'ta savaşmak için militan kazandırdıkları öne sürüldü. Grubun liderliğini M.G.'nin yaptığı ve geçen ay Ankara'da El Kaide bağlantısı nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sürekli Suriye ve Irak'a gidip geldiği öğrenildi.
 
Hanzala da geliyormuş
 
Örgütün, kendilerine ait ev, mescit ve medreselerde düzenlediği dini sohbetler sayesinde örgüte militan kazandırdığı iddia edildi. Önceki gün İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk'un da Konya'ya sık sık gelip, dini sohbetler yapıp, örgüte militan kazandırıldığı iddia edildi. Hanzala'nın en son Ramazan ayında Konya'ya geldiği belirtildi.